Subotica: Ugostiteljski objekti bez kazni za kršenje epidemijskih mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2021, 10:55

Subotica: Ugostiteljski objekti bez kazni za kršenje epidemijskih mera

Kršenja najnovijih epidemijskih mera, pa samim tim ni izricanja zaprećenih kazni sinoć u Subotici nije bilo, rečeno je za RTV u Komunalnoj miliciji Subotice.

Svi ugostiteljski objekti, kako je i najavljeno, bili su zatvoreni u 22 časa, a u Udruženju subotičkih ugostitelja kažu da će restorani i kafići po skraćenom radnom vremenu raditi do daljeg.

Predsednik udruženja koje broji 104 člana Vjekoslav Ostrogonac kaže za RTV da nije pravedno da se ugostiteljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izdvaja od ostalih grana privrede, niti mogu da prihvate stav da ugostitelji šire zarazu.

„Ugostiteljstvo je grana privrede kao i sve ostale. Nismo ni na koji način drugačiji od bilo koga drugoga, niti smatramo da mi imamo kapacitete i mogućnosti da sprovodimo bilo kakve mere. Mi jesmo spremni da pomognemo, jesmo spremni da utičemo savetodavno ili na bilo koji drugi način, ali ne možemo da radimo tuđi posao“ – rekao je on.

Ostrogonac podseća da je ugostiteljstvo jedna od najugroženijih privrednih grana tokom pandemije, da su brojne njegove kolege opterećene kreditima, a samim tim i pod velikim tenzijama.

„Ne možemo da zapošljavamo nove ljude niti da prihvatimo odgovornost na sebe da sprovodimo određene mere koje ne možemo, a ogromne kazne nas očekuju koje mi ne možemo da podnesemo“ – naglasio je Ostrogonac.

On je dodao da će ovakvo radno vreme biti do daljnjeg, te da su ugostitelji u svakodnevnom kontaktu.

Bez obzira na njihov stav, Komunalna milicija u saradnji sa komunalnom i sanitarnom inspekcijom nastaviće kontrolu poštovanja propisanih mera koje nalažu da se u ugostiteljskim objektima može boraviti posle 22 časa samo uz kovid propusnice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.