Subotica: Devojčici pozlilo na treningu, preminula u bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Devojčici pozlilo na treningu, preminula u bolnici

Iznenadna smrt tinejdžerke nakon bezazlenog odbojkaškog treninga vest je koja je danas šokirala subotičku, ali i širu javnost.

Na treningu Ženskog odbojkaškog kluba “Subotica”, koji je održan u fiskulturnoj sali Tehničke škole “Ivan Sarić”, Subotičanki M.M.(13) pozlilo je, kako nezvanično saznajemo, već nakon desetak minuta treninga. Uprkos ukazanoj lekarskoj pomoći, nešto pre ponoći, preminula je u subotičkoj bolnici.

Direktor Tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << škole “Ivan Sarić” nije želeo da daje izjavu ovim povodom, s obzirom da devojčica nije bila učenica ove škole, a iz sportskog kluba, iz koga izražavaju žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, poručuju da će se obratiti zvaničnim saopštenjem kada budu utvrđene sve okolnosti ovog nemilog događaja.

Kako nezvanično saznajemo, devojčica je bila na svom prvom odbojkaškom treningu, a pozlilo joj je već nakon nekoliko minuta laganog grupnog zagrevanja. Oni koji su se zatekli u fiskulturnoj sali odmah su reagovali i pritekli joj u pomoć. Sinoć oko 20 časova na lice mesta je u rekordnom roku izašlo vozilo Hitne pomoći koje joj je ukazalo medicinsku pomoć i prevezlo je na bolničko Odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

Iz subotičke bolnice su nam, na naš zahtev, pismenim putem odgovorili da su, odmah po prijemu u bolnicu, “nastavljene započete mere kardiopulmonalne reanimacije, ali da je pored svih preduzetih dijagnostičko-terapijskih procedura” koje su intenzivno preduzimane gotovo puna tri časa, “došlo do letalnog ishoda”.

Telo preminule devojčice biće poslato na obdukciju u Klinički centar Vojvodine kako bi bio utvrđen uzrok smrti članice Ženskog odbojkaškog kluba “Subotica”, iz koga su nam, u telefonskom razgovoru, najavili da će održati sastanak sa roditeljima te da će se, povodom ovog tragičnog slučaja, obratiti zvaničnim saopštenjem za javnost.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčica iz Subotice preminula posle treninga

Izvor: RTS, 11.Sep.2018

. Trinaestogodišnja devojčica, kojoj je pozlilo na treningu, preminula je u subotičkoj bolnici.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.