Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: 1,8 miliona dinara za novogodišnji nastup muzičara, građani i političari se pobunili

Više udruženja građana, pokreta i političkih partija iz Subotice upozorili su danas da je iznos od 1,8 miliona dinara za novogodišnji nastup grupe Neverne bebe na glavnom subotičkom trgu "nerazuman", te da je "finansijski nepodnošljiv za građane tog grada".

Potpisnici saopštenja su ocenili da je organizacija javnog dočeka na glavnom trgu u Subotici urađena na nezakonit način, bez tendera, te da je honorar "određen direktnom pogodbom".

"Smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je iznos nerazuman i da je izdvajanjem znatno manjeg iznosa, uz raspisivanje tendera i angažovanje lokalnih umetnika i muzičara, mogla da bude upriličena kompletna javna proslava Nove godine, u skladu sa potrebama i mogućnostima građana čiji se novac izdvaja", piše u saopštenju, prenosi Beta.

Ocenili su da je doček "finansijski krojen po potrebama i mogućnostima lokalne partokratije, a ne građana koji finansijski jedva da sastavljaju kraj sa krajem".

Dodali su da subotičke gradske vlasti već godinama "pod sumnjivim okolnostima izdvajaju velike sume za nastupe odabranih muzičara", što kod građana izaziva sumnju u valjanost takvih angažmana.

"Tome u prilog najbolje svedoči letošnji divlji angažman pevačice Dragice Radosavljević Cakane nakon završetka programa Zavičajnih dana kojoj je isplaćeno najmanje 450.000 dinara. Smatramo da građani imaju pravo da saznaju ko je odlučio da u njihovo ime izdvoji 1,8 miliona dinara za nastup jednog benda direktnom pogodbom, bez raspisivanja tendera", piše u saopštenju.

Zatražili su od subotičkih gradskih vlasti da odmah nakon Nove godine saopšte koliko je turista boravilo u Subotici i na Paliću 31. decembra i 1. januara, s obzirom da je navedeno da je bend angažovan "u cilju turističke promocije odredišta Subotica - Palić".

Saopštenje su potpisali udruženje građana "Slobodan grad", Pokret građanske Subotice, Mađarski pokret, Pokret za preokret, Nova stranka, pokrajinski poslanik Nemanja Šarčević, Gradski odbor Jedinstvene Srbije i Gradski odbor Subotica Levice Srbije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.