Razvojno savetovalište u Subotici bogatije za novu opremu i vozilo zahvaljujući UNICEF-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2023, 19:21

Razvojno savetovalište u Subotici bogatije za novu opremu i vozilo zahvaljujući UNICEF-u

U okviru kampanje UNICEF-a pod nazivom „Tata, mama, mi smo sa vama!“, Razvojno savetovalište u Subotici dobilo je od kompanije „Vojput“ novu opremu i vozilo, koje će služiti za kućne posete deci sa smetnjama u razvoju.

Ester Koza, mama dečaka od 14 meseci koji ima poteškoće u razvoju, veoma je zadovoljna što je tim Razvojnog savetovališta pri Domu zdravlja u Subotici njenom mališanu svu potrebnu pomoć pružio u kućnim uslovima.

„Ono što nam je posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drago je što su stručnjaci bili u mogućnosti da dođu kod nas u kućnu posetu i da vide naše dete kako funkcioniše u njegovoj prirodnoj okolini“, saopštila je Ester Koza.

Ubuduće će deci sa smetnjama u razvoju pomoć biti pristupačnija zahvaljujući kompaniji „Vojput“, koja je donirala ukupno četiri miliona dinara u opremanje Razvojnog savetovališta i nabavku vozila koje je namenjeno za kućne posete.

„Želim da iskažem veliko zadovoljstvo, veliku sreću što ova donacija ide u prave ruke“, izjavio je Vukoslav Vukoslavović, tehnički direktor kompanije "Vojput".

Razvojno savetovalište u Subotici jedno je od najstarijih, a istovremeno i među prvima u Srbiji koja čine profesionalni iskorak kroz inovirani način rada zahvaljujući novoj opremi i vozilu.

„Ja danas sa ponosom mogu da kažem da je Razvojno savetovalište dobilo potpuno novu opremu i da je dobilo potpuno novo vozilo posredstvom donacije koje će služiti našoj deci, dakle tim integrisanim uslugama, da će se vozilo koristiti za potrebe dece, da će ići u razna prigradska naselja i da je zbog toga „strašno“ značajno“, rekla je dr Tatjana Popović, diretkorka Doma zdravlja u Subotici.

Novu opremu i vozilo, Razvojno savetovalište u Subotici dobilo je u okviru kampanje UNICEF-a pod nazivom „Tata, mama, mi smo sa vama“ koja je pokrenuta prošle godine u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije.

„Oko 19 opština, od ukupno 36 planiranih, ima timove za porodično orijentisane rane intervencije. Samo u prethodnoj godini, negde oko 2.400 porodica i dece je dobilo podršku porodično orijentisane rane intervencije, a onu najintenzivniju podršku negde oko 200 njih“, izjavila je Jelena Zajeganović-Jakovljević, rukovoditeljka programa za zdravlje i rani razvoj pri UNICEF-u u Srbiji.

„Ovaj nacionalni plan je predvideo da svaki region ima, imamo 25 regiona, u 15 je zahvaljujući UNICEF-u i ostalim donatorima zapravo već osnovana ta savetovališta“, saopštio je prof.dr Ferenc Vicko, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije.

U Srbiji ima oko 60.000 dece uzrasta do šest godina sa smetnjama u razvoju, a procenjuje se da njihovo zdravlje može da se poboljša i do 70 odsto ako budu prepoznate na vreme, što je i cilj kampanje „Tata, mama, mi smo sa vama“.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subotica: Zahvaljujući donaciji Razvojno savetovalište može da radi i kućne posete deci

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Feb.2023

SUBOTICA – Zahvaljujući donaciji UNICEF-a u vidu vozila, Razvojno savetovalište u Subotici će sada moći da obavlja kućne posete porodicama dece sa teškoćama i smetnjama u razvoju, čime će se unaprediti rad savetovališta koje je formirano davne 1961.godine. Donacija je deo kampanje UNICEF-a...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.