Rakić: Idealna prilika da se ispita veza Subotića i Šarića

Izvor: Press, 16.Sep.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Idealna prilika da se ispita veza Subotića i Šarića

"Subotića nikada nisam video, za razliku od velikog broja političara u Srbiji. Ne želim da komentarišem odluke suda o prihvatanju desetostruko manjeg jemstva nego što je bilo ranije ponuđeno, ali smatram da je prisustvo Subotića u zemlji odlična prilika za istražne organe da utvrde finansijsku povezanost Darka Šarića i kompanija pod njegovom kontrolom (Subotića)", naveo je Rakić.

On je dodao da smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je pravi motiv Subotićevog sedmogodišnjeg skrivanja od srpskih istražnih organa upravo "želja da se ta činjenica sakrije".

Demokratska stranka je u svom saopštenju istakla da su sramne i apsolutno neistinite optužbe koje je na njen i na račun visokih funkcionera te stranke izneo Subotić.

Ona upozorava da Subotić svoju odbranu koristi za napade na političke protivnike onih koji su mu omogućili da mu se nakon sedam godina bekstva omogući odbrana sa slobode uz jemstvo 10 puta manje nego što je ranije nudio.

"Ne spominjući svoje veze sa predstavnicima današnje vlasti, ohrabren činjenicom da je u toku postupak koji se vodi na način kako je on želeo, Subotić beskrupulozno optužuje Demokratsku stranku i njene funkcionere", dodaje DS.

Subotić je jutros pred Specijalnim sudom u Beogradu negirao optužbe da je organizovao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete devedesetih tvrdeći da je postupak protiv njega montiran kako bi mu političari iznuđivali novac.

Pored nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića, u tom kontekstu Subotić je pomenuo i nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, Rakića i Vuka Jeremića.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Ispitati veze Stanka Subotića sa Šarićem"

Izvor: Kurir, 16.Sep.2013

Smatram da je prisustvo Stanka Subotića u Srbiji odlična prilika za istražne organe da utvrde finansijsku povezanost Darka Šarića i kompanija pod njegovom kontrolom koje su služile za pranje novca, i Stanka Subotića, rekao Rakić..BEOGRAD - Potpredsednik DS Miodrag Rakić kaže da je dolazak Stanka...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.