Pozorište u Subotici u novom ruhu početkom 2020. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište u Subotici u novom ruhu početkom 2020. godine

Novi rok za završetak izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici je kraj sledeće, odnosno prva polovina 2020. godine. To je najava ministra kulture Vladana Vukosavljevića, data prilikom obeležavanja prvih godinu dana rada Vlade Srbije u Subotici.

Pre tačno tri godine, na današnji dan Subotičani su dobili jedan od simbola grada nazad – stubove Narodnog pozorišta. Od tada do danas završena je još jedna faza spoljašnjeg uređenja zgrade, ali su propala i dva tendera za unutrašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uređenje, vredna više od pola milijarde dinara.

I pored toga, prvi čovek Ministarstva kulture, koje je jedno od finansijera projekta, Vladan Vukosavljević misli da će pozorište biti završeno u narednih godinu i po dana.

"Imajući u vidu različita iskustva i osobenosti rekonstrukcija i izgradnja ovakve vrste možemo reći da je 2020. godina, odnosno prva polovina, konačni krajnji rok zapravo za okončanje radova, ali ja verujem da će do kraja sledeće godine najzad biti završena izgradnja i rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici, to jeste veliki i važan projekat", rekao je Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja.

Građani nisu previše optimistični da će i ovaj rok biti ispoštovan s obzirom da radovi traju već jedanaest godina, a u par navrata su obustavljani zbog manjka para i preprojektovanja.

Nakon otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu, rekonstrukcija Narodnog pozorišta u Subotici postala je najveća kapitalna investicija u kulturi u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.