Potresan govor na Aleksinoj komemoraciji: Tvoji drugari odlaze na raspust, a ti na večni počinak (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potresan govor na Aleksinoj komemoraciji: Tvoji drugari odlaze na raspust, a ti na večni počinak (FOTO)

Oproštaj upriličen u amfiteatru subotičke osnovne škole

U prepunom amfiteatru OŠ "Miloš Crnjanski" u Subotici, u znak sećanja na malog Aleksu D, učenika trećeg razreda koji je tragično nastradao na Divčibarama, održana je komemoracija.

Pročitajte i:

Najtužnijem skupu ikada održanom u ovoj školi prisustvovala je dečakova porodica, roditelji i drugi najbliži, prosvetni radnici i zaposleni u školi, učenici i njihovi roditelji, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi građani.

Potresni oproštajni govor održao je direktor škole Miloš Vukadin.

On je rekao da je u istoj prostoriji u kojoj se oproštaju od Alekse i on ranije učestvovao u priredbama i sve je bilo uvek radosno, a sada se u toj istoj sali uz bol i suze opraštaju od dečaka.

- Bio si divno dete, dobar drug i đak. Tvoji drugari danas odlaze na raspust, a ti na večni počinak – rekao je Miloš Vukadin.

Ni odrasli, ni deca nisu mogli da zadrže suze, a Aleksina učiteljica je podsetila da je bio posebno dete, da se izdvajao od druge dece i da je imala specifičan i lep odnos sa njim.

- Šalio se da moram da ih častim sladoledom jer su svi dobili petice. Na to me je čak i podsetio. Imam grižu savest iako će svako reći da nisam ništa kriva. Bila sam sa njim do poslednjeg trenutka. Ispisala sam mu ocene – rekla je kroz suze vidno potresena učiteljica i uručila Aleksinoj majci Marini dečakovu đačku knjižicu.

Direktor Miloš Vukadin je pozvao prisustne da se obrate ukoliko žele i jedna žena je poručila svim roditeljima da "bez obzira kakvo je neko dete, dobro ili nemirno, da ga samo vole i čuvaju".

- Nikada i ni za šta ih nemojte osuđivati. To su sve samo deca. Kada porastu i postanu ljudi, biće prilike da se pokažu kakvi su, a do tada, dok su deca, samo ih čuvajte – rekla je.

Prisustvo komemorativnom skupu u OŠ "Miloš Crnjanski" bilo je dozvoljeno svima osim kamermanima i fotografima. Mediji koji su došli sa opremom za snimanje nisu mogli da uđu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.