Potop u Subotici, vetar čupao stabla na Paliću

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potop u Subotici, vetar čupao stabla na Paliću

Jako nevreme praćeno kišom i gradom zahvatilo je Suboticu oko 14 časova. Za kratko vreme pala je ogromna količina kiše, pa je veliki broj ulica poplavljen. Vetar na Paliću iščupao stoletna stabla. Nevreme koje je pogodilo sever zemlje, popodne je stiglo do Beograda, ali ne u sve delove grada.
Najkritičnije je bilo ispod železničkog podvožnjaka, koji je potopljen zbog ogromnog priliva vode, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je saobraćaj u Subotici bio obustavljen.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Subotici spasili su devet putnika iz kombija koji se zaglavio ispod jednog podvožnjaka. 
Takođe, izvučeno je i jedno vozilo švedskih registarskih oznaka koje je bilo zaglavljeno u vodi.  
Prema prvim procenama, tridesetak stoletnih stabala je iščupano iz korena u parku na Paliću. Igralište je gotovo uništeno.

Oblačnost sa pljuskovima, grmljavinom, jakim, ponegde i olujnim vetrom premestila se preko severnog i srednjeg Banata dalje na severoistok. 
Nevreme koje je pogodilo sever zemlje, popodne je stiglo do Beograda, ali ne u sve delove grada. Jačih pljuskova bilo je u Borči, Vrčinu, Ripnju, Kaluđerici i Surčinu.
Sutra više sunca, temperatura do 30 stepeni.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAKO NEVREME PODOGILO SUBOTICU Ulice postale REKE, vetar lomio stabla, a dan se pretvorio u noć (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 09.Sep.2019

Jako nevreme zadesilo je danas oko 14 sati sever Srbije, a najviše je pogodilo Suboticu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.