Porazom od Spartaka odbojkaši Niša izgubili šansu za opstanak u Superligi

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2022, 10:44

Porazom od Spartaka odbojkaši Niša izgubili šansu za opstanak u Superligi

Iako su vodili sa 2:0 odbojkaši Niša nisu uspeli da zabeleže trijumf u 16. kolu Superlige, pošto je ekipa Spartaka iz Subotice posle preokreta stigla do pobede rezultatom 3:2 (22:25, 18:25, 25:16, 25:22, 15:10). Ovim porazom niški odbojkaši izgubili su sve šanse za opstanak u Superligi, a do kraja prvenstva ostala su još 2 kola.

Nije bilo dovoljna prednost od 2 seta odbojkašima Dragana Svetozarevića da pobedom zadrže bar matematičke šanse za ostanak u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << eliti. Predvođen Mustafom, niški tim dobio je prva dva seta bez većih problema, gde su u potpunosti kontrolisali rezultat (25:22, 25:18).

U trećem setu Subotičani su odgovorili, dobili taj period igre sa ubedljivih 25:16, da bi na krilima tog seta uspeli da uvedu meč u odlučujići set (25:22). Domaćima je pobeda bila neophodna kako bi se uz eventulane 2 pobede do kraja i 2 poraza ekipe iz Ljiga domogli baraža.

Međutim, sve dileme oko toga ko će direktno u niži rang odredili su odbojkaši Spartaka koji su sredinom 5. seta prelomili meč i rešili pitanje pobednika (15:10).

Ovo je bio i poslednji meč u sezoni koji su odbojkaši Niša odigrali u hali ”Čair”, jer će u do kraja prvenstva gostovati Crvenoj zvezdi, a zatim i ekipi Mladog radnika u Požarevcu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.