Uručena pomoć najugroženijim Subotičanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 04:11

Uručena pomoć najugroženijim Subotičanima

Građani Srbije iz osetljivih kategorija posebno su pogođeni krizom izazvanom korona virusom. Kako bi im se obezbedila briga i podrška, Fondacija Ana i Vlade Divac, uz pomoć Kraljevine Norveške, obezbedila je za ovu kategoriju stanovništva deset hiljada paketa pomoći. Neki od tih paketa podeljeni su ugroženima u Subotici.

Korona virus i Kovid19 posebno su okrutni prema hroničnim bolesnicima, koji su samim tim bili najviše pogođeni svime što je pandemija donela. Kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << im se pomoglo, Fondacija Ana i Vlade Divac snabdeli su ih sa paketima osnovnih životnih namirnica i sredstvima za higijenu.

"Jako nam puno znači. Hvala Fondaciji Ana i Vlade Divac što su nam izašli u susret, Mi kao hronični bolesnici smo bili tokom korone više nego inače vezani za kuću, ali smo slušali pravila koja je nalagala struka, Vlada, Grad nam je izašao u susret, pazili su na nas, bili smo s njima u kontaktu, tako da hvala svim ljudima koji brinu o nama", kaže Mirjana Krnajski.

Od ukupno deset hiljada porodičnih paketa na nivou Srbije, u Subotici je podeljeno više od 660 – osobama sa invaliditetom, obolelima od multiplaskleroze, domovima za decu, porodicama koje žive ispod granice siromaštva.

"Ne moramo ići u prodavnicu to da kupujemo, evo dobili smo na adresu maltene, tako da – zahvalni smo" – dodaje Ana Cvitko.

Vrednost projekta u sklopu kojeg je realizovana podela paketa je dve stotine hiljada evra koje je obezbedila Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.