Izvor: Radio 021, 14.Jun.2020, 21:41

Pet mesta u Vojvodini dobija najsavremenije meteo-stanice

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) saopštila je da će Sombor, Inđija, Vrbas, Bačka Topola i Subotica biti prve lokalne samouprave u Srbiji koje će dobiti najsavremenije meteo-stanice.

Stanice će imati mogućnost predviđanja vremenskih prilika sa preciznošću od 90 odsto.

Meteo-stanice biće instalirane u okviru projekta "Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem" koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se sprovodi uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GIZ).

One će biti deo AgroLIFE platforme za efikasnije planiranje i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom na zakupljenom zemljištu u državnoj svojini kojim upravlja lokalna samouprava, navodi se u saopštenju.

Projekat je regionalnog karaktera, tako da će u narednoj fazi biti uključene i opštine u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.