Pastor: Nadoknaditi zaostajanje u infrastrukturi Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 13:58

Pastor: Nadoknaditi zaostajanje u infrastrukturi Vojvodine

Savez vojvođanskih Mađara imao je odlučujuću ulogu u obnovi pruge Subotica - Senta i nastavlja da se zalaže za investicije u saobraćajnu mrežu u regionu, ocenio je danas predsednik SVM Ištvan Pastor.

Isplativost obnovljenog železničkog pravca Subotica - Senta treba treba da se posmatra kroz značaj koji ima za podizanje kvaliteta života građana, kroz ugodnost putovanja koju su dobili, a na koju se dugo čekalo, izjavio je on za Panon RTV.

Dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je Savez vojvođanskih Mađara je u obnovi te pruge imao odlučujuću ulogu i objasnio da je važno bilo što se došlo na ideju da se šine sa trase Beograd - Novi Sad, koje se uklanjaju, a mogu još da se koriste, prenesu na ovu deonicu.

Kako je naglasio za realizaciju te ideje značajno je bilo i što je SVM imao državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u vidu Imrea Kerna.

Pastor je najavio da će uslediti i obnova železničke stanice u Senti, kao i njeno povezivanje sa autobuskom stanicom i stvaranje saobraćajnog čvorišta koje će doprineti lakšoj i većoj mobilnosti.

On je naveo da će se posle obnove pruge Beograd Budimpešta od marta 2022. godine od Subotice do Segedina putovati 40 minuta, a da će tako biti povezana i usputna naselja poput Palića, Hajdukova, Horgoša.

"Ovakve investicije predstavljaju iskorak u kvalitetu svakodnevne saobraćajne mobilnosti čitavog regiona" rekao je Pastor.

Dodao je da investicije u putnu infrastrukturu imaju veliku ulogu i u nedavno potpisanom koalicionom sporazumu između SNS-a i SVM-a.

"Celokupan sporazum odnosi se na životne uslove koju želimo da ostvarimo, i tu ne spada samo izgradnja putne infrastrukture već obuhvata sve elemente te realnosti, ako što su evropske integracije, pitanje Vojvodine, poljoprivreda, položaj manjina, zdravstvo, socijalna pitanja, migracije i bezbednost. Sve to u cilju da u narednom periodu što bolje zajedno možemo da utičemo na realnost koja čini naše svakodnevno okruženje", rekao je on.

Predsednik SVM-a je naveo samo neke najznačajnije putne pravce koji će biti obnovljeni ili izgrađeni poput obilaznica za Sentu, Kanjižu, Temerin, putnih veza između Subotice i Sente, Subotice i Sombora, obnova puta između Bačke Topole i Srbobrana, Bečeja i Srbobrana.

Dodao je da se sporazum odnosi i na čitav niz manjih regionalnih puteva koji traže obnovu, izgradnju kružnog toka ili proširenje i naveo put između Oroma i Čantavira, izgradnju kružnog toka u Čantaviru, ali i bezbednije ukrštanje puteva za Palić i Veliki Radanovac.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.