Izvor: RTS, 02.Jul.2022, 11:52

Oružani obračun migranata u Subotici, jedan stradao, sedmoro povređenih

U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice jutros je došlo do oružanog obračuna među migrantima. Prema prvim informacijama, jedan migrant je podlegao povredama, a sedmoro je povređeno. Policija je saopštila da intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti i identifikaciji aktera sukoba dve grupe migranata, kao i da među povređenima nema državljana Srbije, niti su bili neposredno ugroženi.
Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a među njima je i 16-godišnja devojčica. Prema informacijama iz bolnice od 19 časova, migranti imaju teške telesne povrede, ali su stabilno, što uključuje i iransku devojčicu.

Do sukoba dve rivalske grupe migranata došlo je verovatno zbog svađe ko će švercovati migrente.
Policija je blokirala prilaze šumi gde se obračun dogodio.
Na licu mesta su jake snage Žandarmerije, a na mesto sukoba stigao je i ministar Aleksandar Vulin.
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić povodom incidenta rekao je da lokalno stanovništvo ovom prilikom nije bilo ugroženo i da nije zabrinut za bezbednost Subotičana.
Bakić je naglasio da će se bezbednost građana Subotice, posle ovog sukoba podići na viši nivo. 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i identifikaciji aktera sukoba dve grupe migranata, koji se rano jutros dogodio u šumskom pojasu u blizini mađarske granice kod Subotice.
U skladu sa tim u Policijsku upravu u Subotici dovedeno je više migranata sa kojima će biti obavljeni razgovori kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog incidenta, navodi se u saopštenju subotičke policije.
U sukobu između dve grupe migranata, kako je za sada utvrđeno, povređeno je nekoliko osoba, dok je jedno smrtno stradalo. Među povređenima, kako se navodi,  nema srpskih državljana, niti su oni bili neposredno ugroženi.
Pripadnici Policijske uprave u Subotici i Žandarmerije su i dalje na terenu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oružani obračun migranata u Subotici: Jedan stradao, šest povređenih, među njima i 16-ogodišnja devojčica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2022

U naselju Makova sedmica na periferiji Subotice jutros je došlo do oružanog obračuna među migrantima. Prema dosadanjim saznanjima, jedno lice je podleglo povredama, a više njih je povređeno. Policija je blokirala prilaze šumi u kojoj se desio vatreni obračun...Prema nezvaničnim informacijama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U pucnjavi ubijen migrant, oglasio se gradonačelnik o zdravstvenom stanju povređenih

Izvor: B92, 02.Jul.2022

Subotica -- Jedna osoba je poginula, a više od petoro je zadobilo lakše ili teže povrede u jutrošnjem oružanom sukobu migranata u subotičkom naselju Makova sedmica...Na mesto događaja je stigao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sa svojim timom...Povodom incidenta i stanja povređenih...

Nastavak na B92...

Horor u Subotici: U oružanom obračunu migranata jedan ubijen, devojčica (16) se bori za život

Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2022

Na periferiji Subotice, u naselju Makova sedmica jutros je došlo da oružanog obračuna među migrantima.. Prema prvim informacijama, jedan migrant je podlegao povredama, a šestoro je teško povređeno.. Povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici, a među njima je i devojčica od 16 godina...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.