Odbojkaši Niša u Subotici traže prolaz u polufinale Kupa

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Niša u Subotici traže prolaz u polufinale Kupa

Sa velikom pobedom od 3:0 u prvom meču odbojkaši Niša igraju večeras od 19 sati revanš četvrtfinala Kupa Srbije protiv Spartaka u Subotici. Nišlije, koje su pojačanje na poziciji srednjeg blokera, su u odličnoj seriji sa pet pobeda u nizu u prvenstvu i Kupu.

Samo jedan osvojeni set doneo bi odbojkašima Niša plasman u istorijsko polufinale najmasovnijeg takmičenja, prema propozicijama Odbojkaškog saveza Srbije.

U slučaju da protivnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << imaju po jednu pobedu, polufinalistu ili finalistu određuje bolji set-količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen-količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set-količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni "zlatni set" koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala - kažu u Odbojkaškom savezu.

Predsednik OK Niša Milan Pešić sa pojačanjima - Aleksandar Ivković (levo) i Nemanja Čubrilo (desno); foto: M. P.

Zbog pobede od 3:0 (25:21, 25:23 i 25:17) u prvom meču odigranom u "Čairu", ali i niza od pet pobeda i trenutne druge pozicije na tabeli Superlige, Nišlije imaju prednost i ulogu favorita pred revanš Kupa.

Odbojkaški kluba Niš imaće i pojačanje na poziciji srednjeg blokera jer se ekipi priključio 29-godišnji bloker Nemanja Čubrilo, nekadašnji igrač Vojvodine i klubova iz Francuske i Rumunije.

Nišlije su se prethodnih dana pojačale i na poziciji tehničara pošto je ugovor do kraja sezone potpisao i 29-godišnji Aleksandar Ivković, doskorašnji dizač Novog Pazara i nekadašnji igrač slovenačkog Kalcita iz Kamnika, zatim srpskih timova Đerdap, Klek, Jedinstvo i Vojvodina, a nastupao je i za Budvansku rivijeru, rumunsku Stincu i Baušri iz Libana.

On neće imati pravo nastupa u Kupu, ali se očekuje da debituje za Niš u 10. kolu Superlige protiv Partizana.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

OK Niš ostvario istorijski uspeh - plasirao se u polufinale Kupa

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2019

Osvajanjem jednog seta u porazu od 3:1 od Spartaka u Subotici, odbojkaši Niša napravili su najveći uspeh u najmasovnijem takmičenju - plasirali se među četiri najbolje ekipe. Žreb će naknadno odrediti protivnika Nišlija u polufinalu Kupa Srbije...Niškim odbojkašima bio je potreban samo set...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.