Obnavljaju se Teslina i Mlečna, a seli Kvantaška pijaca u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnavljaju se "Teslina" i "Mlečna", a seli "Kvantaška" pijaca u Subotici

Ulaganje u infrastrukturu, poboljšanje uslova poslovanja zakupaca i bolja snabdevenost kupaca, razlozi su zbog kojih JKP "Subotičke pijace" planira da obnovi "Teslinu" i "Mlečnu pijacu", a "Kvantaš" iz centra grada izmesti na prostor bivše "Druge kasarne" koja se nalazi pored puta Subotica – Palić.

"Mlečna pijaca" najveća je gradska pijaca u centru Subotice, na kojoj radi oko 800 zakupaca tezgi koji tu prodaju voće, povrće i mlečne proizvode. Uskoro bi trebala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bude obnovljena kako bi više odgovarala potrebama i prodavaca i kupaca. Poželjno je da dobije i lepši izgled jer se nalazi u samom centru grada i u neposrednoj blizini druge po veličini sinagoge u Evropi koja je odrednica velikog broja turista.

"Najviše bi i kupcima i nama značilo da zimi ima grejanje ili da je bar zatvoreno", kaže Vedran Kuntić, prodavac na "Mlečnoj pijaci".

"I krov je već 30 godina star. Na svakoj pijaci je rađeno nešto,a na ovoj već godinama ništa nisu radili", dodaje Lajoš Rihter koji je prodavac na "Mlečnoj pijaci" više od 40 godina.

"Bilo bi lepše kad bi se to uredilo, da postoji parking za bicikle i automobile", smatra Suzana Racić koja se svežim namirnicama redovno snabdeva na ovoj pijaci.

JKP "Subotičke pijace" planira da "Mlečnu pijacu" obnovi po uzoru na gradsku pijacu u Budimpešti pa treba da dobije uređene poslovne prostore, saobraćajnice, parking mesta, vodovod i kanalizaciju, kao i turistički potencijal.

"Kada je "Mlečna pijaca" u pitanju, to će biti jedan spomenik kulture koji bi trebao da zadivi i građane i da turisti koji dolaze u grad imaju gde da dođu i da kupe neke stvari koje će ih vezati i podsetiti na Suboticu zato što sve turističke atrakcije – Barselona, Budimpešta, Rim – imaju jako lepe pijace u centru grada, a naša je želja da ih sledimo na tom putu", kaže Dejan Ljubisavljević, direktor JKP "Subotičke pijace".

Osim "Mlečne", biće uređena i pijaca u "Teslinom naselju" koja treba da dobije odgovarajuću zaštitu od hladnoće zimi i vrućine leti, kao i rasvetu i parking. JKP 2Subotičke pijace" planiraju i da "Kvantašku pijacu" izmeste iz centra grada na prostor bivše "Druge kasarne" jer tamo već postoji potrebna infrastruktura, a ta lokacija bliža je i za 70 odsto zakupaca tezgi koji su iz Hajdukova i Palića.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.