Novi udar na kućni budžet: Od decembra veći račun

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi udar na kućni budžet: Od decembra veći račun

Subotinačne čeka novi udar na kućni budžet jer od decembra poskupljuju voda, grejanje i autobuske karte javnog prevoznika.

Gradsko veće dalo je zeleno svetlo za povećanje cena usluga JP "Subotica trans", JKP "Vodovod i kanalizacija" i JKP "Subotička toplana".

Najveće poskupljenje zatražilo je JKP "Vodovod i kanalizacija", te će voda za domaćinstva biti skuplja za 13,13 odsto, pa će umesto 99 dinara, kubik vode koštati 112 dinara.

"Razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ugovorna obaveza o zajmu od EBRD banke iz 2004. godine, po kojoj moramo da izjednačimo cenu usluge po vrsti i kategoriji. To je rađeno postepeno od 2008. do 2014, kada nam je u dva navrata prolongirano za dve godine i sada to moramo da završimo najkasnije do 31. decembra", pojašnjava Đerđ Šugar, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", prenose Večernje novosti.

Umesto 60 dinara u pretprodaji i 90 ako se kupi kod vozača, cene karte koštaće 65 i 95 dinara. Karte su skuplje za 5,05 odsto, za koliko će poskupeti i mesečne đačke i radničke karte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.