Nova fabrika u Subotici: Investicija vredna sedam miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika u Subotici: Investicija vredna sedam miliona evra

U Subotici je danas svečano otvorena italijanska fabrika za proizvodnju plastičnih ploča i panela, kao i industrijske ambalaže Ondaplast Balkan. Investicija je vredna sedam miliona evra, a u naredne dve godine se očekuje da će imati oko pedeset zaposlenih.

U prvoj fazi investicije u Subotici instalirana je jedna linija za proizvodnju i obradu plastike i zaposleno dvadeset i pet radnika, a u narednom periodu planira se instaliranje još dve proizvodne linije i dupliranje broja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaposlenih. Razlozi zbog čega su se odlučili za Suboticu su, između ostalih, troškovi energije i stručna radna snaga.

"Još jedna veoma važna stvar za nas je visok nivo znanja. Prosečan nivo obrazovanja u Srbiji je veoma visok. Generalno, imamo dobru infrastrukturu. Subotica je pozicionirana na dobrom mestu, sa putnim konekcijama sa svim delovima Evrope", kazao je izvršni direktor kompanije Ondaplast Balkan Marko Fontana.

Ondaplast se ovim pridružio ostalim italijanskim kompanijama u Subotici, koje zapošljavaju oko dve hiljade radnika. U Vojvodini posluje 70 italijanskih kompanija koje zapošljavaju više od jedanaest hiljada ljudi.

"Ovo su stvari koje treba da nas raduju. Otvaranje novih radnih mesta, bolji život naših građana i standard su nešto ka čemu svi težimo", poručio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

"Ovo je samo potvrda činjenice da je lokomotiva razvoja među lokalnim samouprava u Srbiji upravo Grad Subotica", naglasio je potpredsednik Pokrajinske Vlade Ivan Đoković.

"Radimo u Srbiji, za Srbiju i sa srpskim narodom", istakao je ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaša.

Robna razmena regiona severa Bačke i Potisja i Italije iznosila je prošle godine 125 miliona dolara. Dolaskom Ondaplasta, koji predstavlja braunfild investiciju s obzirom da su otkupili nekadašnji Metro, stvaraju se preduslovi da ova brojka bude još veća.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren pogon "Ondaplasta" u Subotici

Izvor: RTS, 29.Maj.2019, 09:49

U Subotici je otvoren pogon italijanske kompanije „Ondaplast" u koji je uloženo sedam miliona evra. Italijanski proizvođač plastične ambalaže je treći po produkciji u Evropi, a snabdeva najpoznatije kompanije u auto-industriji i proizvođače kućnih aparata. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.