Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 18:29

Kup Srbije: Vojvodina se ponovo probudila posle primljenog gola, Spartak ispao od trećeligaša

Novosađani sporo krenuli, pa demolirali Jagodinu (5:1), Dubočica eliminisala Subotičane

Po modelu iz prethodnog zvaničnog meča, kada je Vojvodina tek nakon vodećeg pogotka Radničkog iz Kragujevca ubacila u petu brzinu, Novosađani su stigli do rutinske pobede u šesnaestini finala Kupa Srbije protiv Jagodine (5:1).

Ofanzivac gostiju Ilija Stojanović, uspeo je u desetom minutu da nađe put do mreže superligaša i probudi nadu srpskoligaša u čudo. Sjajan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << početak nekadašnjeg člana elite, međutim samo je probudio igrače Vojvodine te je 13 minuta kasnije Nebojša Bastajić uspeo da neutrališe zaostatak i vrati tim Slavoljuba Đorđevića na željeni kolosek. Na pogodak Bastajića nadovezao se Veljko Simić, jedan od kreatora preokreta i protiv Kragujevčana koji je šestim golom u sezoni doneo Novosađanima gol prednosti pred odmor.

Slomivši otpor rivala, domaćin je u nastavku demonstrirao očiglednu razliku u kvalitetu, te su pobedu nad trećeligašem golovima ukrasili Stefan Đorđević, Nemanja Čović i Dejan Zukić.

Za razliku od Vojvodine koja je prilično rutinski opravdala ulogu favorita, Spartak nije uspeo da eliminiše Dubočicu, te je posle penala eliminisan od člana Srpske lige. Gosti su u 20. minutu poveli i nagovestili veliko iznenađenje, međutim Subotičane je u životu zadržao izjednačujući pogodak postignut samo 11 minuta kasnije.

Rezultat iz 31. minuta ostao je na snazi do kraja regularnog dela susreta, a na penal ruletu bolji su bili igrači Dubočice koji su rezultatom 5:4 izborili mesto u osmini finala.

KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

Sreda

Novi Pazar - Budućnost Dobanovci 1:0 (0:0)

Sloga Požega - Rad 0:1 (0:1)

Radnički Niš – Dinamo Vranje 1:0 (0:0)

Lonica - Čukarički 1:0 (1:0)

OFK Bačka - Proleter Novi Sad 3:2 penalima (1:1, 0:1)

Železničar Pančevo - Napredak 0:1 (0:1)

Zlatibor Čajetina - TSC 0:4 (0:2)

Radnički Novi Beograd - Voždovac 2:1 (2:0)

Javor - Mačva 2:1 (2:1)

Vojvodina - GFK Jagodina 4:1 (2:1)

/Bastajić 23, Simić 31, Đorđević 49, Čović 52, Zukić 89 - Stojanović 10/

Spartak Subotica - GFK Dubočica 1:1 (1:1) posle penala 4:5

Mladost Lučani - Kolubara u toku

Igrano ranije

Partizan – Trajal Kruševac 3:0 (1:0)

Metalac – Žarkovo 3:2 (2:1)

Radnik – Radnički 1923 2:0 (2:0)

Igra se 17. novembra

Inđija – Crvena zvezda

***Boldovana su imena klubova koji su prošli

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.