Subotica: Poginuo na prvom solo letu zmajem

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Poginuo na prvom solo letu "zmajem"

U blizini aerodroma Bikovo kod Subotice jedna osoba poginula je jutros u padu letelice "zmaj" na obližnju njivu, javljaju mediji.

Foto: Youtube/screenshot/Motorkite Dreaming

S.Dž. (39) iz sela Bajše kod Bačke Topole, poginuo je jutros nakon pada motornog zmaja na njivu u blizini aerodroma Bikovo, kod Subotice.

S.Dž. je nastradao tri minuta nakon poletanja, a nesreća se dogodila pod nerazjašnjenim okolnostima.

On je bio na obuci >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za letenje motornim zmajem i do tragedije je imao 20 sati leta.Ovo mu je bio prvi samostalni let, kažu u aero-klubu "Ivan Sarić"

Pilot je, prema svedočenju očevidaca, kružio motornim zmajem oko poletne piste aerodroma, posle čega se dogodila tragedija.

Hitna pomoć je odmah izašla na mesto nesreće, ali je mogla samo da konstatuje smrt pilota.

Na mestu nesreće biće obavljen uviđaj kako bi se utvrdio uzrok pada zmaja.

Aerodrom Bikovo nalazi se šest kilometara jugoistočno od Subotice. Koristi za sportsko-školsko i trenažno letenje aviona i jedrilica, kao i skokove padobranaca.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pala letjelica kod Subotice, poginuo muškarac

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2018

SUBOTICA - U blizini aerodroma Bikovo kod Subotice jedna osoba poginula je jutros u padu letjelice "zmaj" na obližnju njivu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.