Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 17:50

Iz Subotice u Istanbul: Fatih Terim već šest meseci pregovara sa Lazarom Tufegdžićem

Desetka golubova na listi želja Galatasaraja ovog leta

Pominjalo se još zimus, ovog leta postaje značajno konkretnije, a moglo bi da rezultira i konačnim transferom. Kako pišu turski mediji, odlični ofanzivni vezista subotičkog Spartaka, Lazar Tufegdžić, nalazi se na listi želja trenera Galatasaraja Fatiha Terima za narednu sezonu.

Tamošnji Hurriyet podseća da desetki Golubova ugovor sa aktuelnim klubom ističe za godninu dana i prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izjave Tufegdžićevog menadžera Gorana Čelara, koji potvrđuje da pregovori traju već prilično dugo.

"Galatasaraj, jedan od najvećih turskih klubova, zainteresovan je za Lazara Tufegdžića. U kontaktu smo sa Fatihom Terimom šest meseci, on je na njegovoj listi pojačanja za narednu sezonu. Velika je čast što je Terim zainteresovan za mog igrača", poručio je Čelar.

Tufegdžić je rođen u Valjevu u februaru 1997. godine, a sa 15 godina se pridružio omladinskom pogonu Crvene zvezde. Iako je postao senior, na stadionu Rajko Mitić nije dobio priliku da debituje. U sezoni 2015/2016. bio je na pozajmici u Bežaniji, a potom i u OFK Beogradu i Sinđeliću. U Spartak je stigao u januaru 2019. godine i ubrzo pokazao zavidan kvalitet, a ove sezone je potpuno eksplodirao. Na 39 mečeva u Superligi i Kupu Srbije postigao je 17 golova i zabeležio osam asistencija, što je privuklo pažnju skauta brojnih evropskih klubova.

Proteklih dana se pričalo o pozivima iz Austrije, Poljske i Ujedinjenih Arapsih Emirata, ali je ponovo u prvi plan iskočio Galatasaraj, kao najatraktivnija opcija u ovom trenutku.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.