Građevinski radovi na brzoj pruzi NS-SU biće intenzivirani u junu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022, 11:03

Građevinski radovi na brzoj pruzi NS-SU biće intenzivirani u junu (AUDIO)

Pre dva meseca puštena je u saobraćaj brza pruga od Beograda do Novog Sada, a odmah posle toga počeli su radovi na drugoj deonici, od Novog Sada do Subotice.

Radi se na demontaži stare pruge, a od juna će građevinski radovi na toj deonici biti ubrzani i čitav posao bi trebalo da bude završen 2024. godine.

Istovremeno, sa izgradnjom pruge, radi se na Fruškogorskom koridoru, a počeli su pripremni radovi na izgradnji dva mosta u Novom Sadu.

Železnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćaj između Subotice i Novog Sada je zaustavljen 7. aprila i od sada je kompletna komunikaciona mreža uklonjena i demontiraju se stare šine umesto kojih će biti postavljene nove, za brze vozove kaže Veselin Simović iz Železnica Srbije. Nakon 6. juna i završene demontaže, kaže, se stiču uslovi za početak gradnje brze pruge.

Takođe kaže da se na toj deonici grade novi objekti poput nadvožnjaka, oko 32, mostovi (4) galerija, ali i železničke stanice.

"Radimo drugu fazu stanice Novi Sad. Predviđeno je da se grade još 3 perona i podhodnik te se očekuje da u narednih godinu dana stanica bude kompletno završena.

Počinjemo rad na podvožnjaku u Partizanskoj ulici i pripremamo se za vijadukt u Vrbasu dužine 1.6km.

Spajanjem Beograda, Novog Sada i Subotice na isti način spojićemo Beograd i Budimpeštu rekao je ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

"Dužina pruge od Novog Sada do Subotice je 108km i to je izuzetno složen tehnološki projekat" rekao je on a očekuje da ona bude završena u roku od 3.5 godine.

Predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića su izvestili kineski partneri da će građevinski radovi na brzoj pruzi NS-SU biti intenzivirani u junu. Zadovoljan je takođe radovima na Fruškogorskom koridoru a počeli su i pripremni radovi na dva nova mosta u Novom Sadu.

Detaljnije i o drugim radovima u prilogu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.