Gajbe pune grožđa raduju vinogradare i ljubitelje dobrog vina

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gajbe pune grožđa raduju vinogradare i ljubitelje dobrog vina

Pod zasadima vinove loze je 26.000 hektara, a površine se iz godine u godinu povećavaju. U jednom od većih vinskih regiona Srbije, Subotičko-horgoškoj peščari, u toku je berba grožđa. Da li su vremenske prilike pogodovale vinovoj lozi i da li će vinari i potrošači imati razloga da budu zadovoljni rodom i kvalitetom?
Gajbe su ove sezone pune grožđa, što je dobar znak. Vinogradar sa Hajdukova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Laslo Hupert kaže da su zima i proleće bili izavnredno dobri za vinovu lozu.

"Imamo i kvalitet i kvantitet ove godine. Vlage je bilo dovoljno, temperature su bile visoke koje su isto pogodovale vinovoj lozi. To je na kraju rezultiralo dobrim i kvalitetnim prinosima", rekao je Hupert.
U svojim vinogradima Laslo gaji mnogobrojne sorte, kao što su portogizer, kevedinka, kadarka.
Što se tiče isplativosti posla, Hupert je izjavio da se može preživeti ako se proizvodi dobro vino uz dobar marketing.
Svoj marketing zasniva na vinskom turizmu – gost dolazi u restoran, degustacionu salu ili smeštajne kapacitete gde se degustira vino. Osnova je da bude dobrog grožđa, a samim tim i dobrog vina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.