Dostava pita i mantija najstarijim sugrađanima

Izvor: RTS, 04.Apr.2020, 21:57

Dostava pita i mantija najstarijim sugrađanima

Dva običaja, najpreciznije opisuju Novopazarce - ispijanje kafe i priprema pita i mantija. Oni koji zbog trenutne situacije ne mogu da pripreme ova jela, kupuju ih u radnjama. A za Jasminove, kažu da su najbolje.
Samo što smo ušli u "Sve pod sač", prva mušterija kupuje pedeset mantija za Suboticu. "Nigde nema boljih mantija nego ovde", kaže mušterija.

Odmah potom i poziv - narudžbina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Opšte bolnice.
 
"Narudžbine stižu sa svih strana, ne možemo da postignemo. I sada tokom vanrednog stanja isporučujemo mantije", kaže Jasmin Dervišnurović.
 
Zbog vanrednog stanja nismo u mogućnosti da vam prikažemo kompletnu dostavu. Međutim, usledio je poziv od prijatelja, penzionera koji ne sme van.
 
"Ako negde ima sve, onda je to kod Jasmina. Šta god treba, donese na kuću", ističe Mesud Pučić, penzioner.
Uobičajeno je da kod Jasmina dolaze po mantije i pite. Međutim, veliki je broj onih koji zbog nastale situacije nisu u mogućnosto da dođu. U ovoj pekari svima izlaze u susret.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.