Brnabić: Brza pruga će otvoriti nove potencijale u Subotici

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 23:57

Brnabić: Brza pruga će otvoriti nove potencijale u Subotici

Subotica je grad koji je fenomenalno pozicioniran i ekonomski jak, rekla je premijerka Ana Brnabić nakon obilaska radova na akva-parku u naselju Palić, Doma za decu sa smetnjama u razvoju "Kolevka" i Narodnog pozorišta u izgradnji u tom gradu.
Ana Brnabić je izjavila da će modernizacijom železnice, izgradnjom brze pruge do Budmipešte biti otvoreni novi potencijali za ovaj kraj i konačno vratiti Palić na turističku kartu Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Uz Ipsilon krak, koji je završen, krenuli smo u modernizaciju železnice, izgradnju brze pruge do Budimpešte, a već 2021. godine otvorićemo deonicu od Novog Sada do Kelebije. Brza pruga će otvoriti nove potencijale za ovaj kraj. Konačno radimo nešto da Palić vratimo na turističku mapu Evrope i od 2017. godine uložili smo više od dva i po miliona evra u sređivanje Palića, a u turistički kompleks koji se gradi dodatnih deset miliona evra", rekla je Brnabićeva.
Dodala je nakon obilaska farme "Pušin" u selu Tornjoš, da je politika Vlade koju vodi i predsednika Vučića da počinju nove projkete i završavaju stare koji su počeli pre više decenija.
"Ovde imamo investitore kao što su Simens, Kontinental, Norma grupa, Svarovski, dovodimo nove investitore, imamo jednu od bescarinskih zona u Srbiji, imamo više industrijskih parkova i znam da tu nemamo problem", rekla je Brnabićeva u Subotici.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.