5 najinstagramičnijih mesta u Srbiji

Izvor: Megafon.co, 12.Avg.2020, 21:55

5 najinstagramičnijih mesta u Srbiji

Na stranu polja lavande, suncokreta i kukuruza, to su sezonska mesta za fotkanje! Mi smo odlučili da odaberemo 5 najinstagramičnijih mesta u Srbiji koja možete da obiđete ovog leta. Čekamo i vaše predloge ako smo nešto propustili! Kao i vaše slike na Instagramu!
Banja Pačir Ima ih u Boliviji, Australiji, Azerbejdžanu, Španiji, Kanadi. A imamo i mi jedno na severu Srbije. Roze jezero – Banja Pačir ima puno lekovitih mineralnih materija, a zbog njih ima i jedinstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << roze boju. Nalazi se između Subotice i Bačke Topole. Ako nam ne verujete – evo i fotografija.
 
Rosomački lonci Ogradićemo se odmah – mi ovo mesto poznajemo pod nazivom Rosomački lonci, međutim, ono ima i drugi naziv – Slavinjsko grlo. Istina, do mesta na kome nastaju najlepše fotografije ide se pešaka kroz polja i šumu iz sela Slavinje. Sve je dobro obeleženo i jednim i drugim imenom, tako da ne možete da se izgubite, osim u prirodnoj lepoti.
Vodopad Veliki buk Na zaštićenom području Lisine nalazi se jedan od najpoznatijih vodopada u Srbiji – Veliki buk. Možete krenuti malo iznad njega – sa Velikog vrela, pa nizvodno do manjih i većih vodopada i Velikog buka. Nećete pogrešiti, tirkizna voda na svakoj lokaciji garantuje instagramičnost. A moramo da napomenjemo da se tridesetak kilometara, odnosno nekih pedesetak minuta voženje odatle nalazi i Krupajsko vrelo, takođe nestvarne lepote.
Tvrđava Golubački grad Golubačku tvrđavu čini 9 kula  koje povezuju bedemi i Palata. Unutrašnje utvrđenje, odnosno njegov Gornji grad je po vremenu izgradnje najstariji, dok se narednim fazama i vremenu vladavine despota Stefana Lazarevića pripisuje izgradnja Palate sa kulom koja je brani i sistem kula i bedema spoljnog utvrđenja. Ulaz u Tvrđavu bio je sa zapadne strane kroz Glavnu kapiju, koja je imala drveni most iznad jarka ispunjenog vodom. Tvrđava je nastala u vreme korišćenja hladnog oružja, ali je tokom osmanske vladavine dograđena, jer je od XV veka u upotrebi vatreno oružje, te je bilo neophodno prilagoditi arhitekturu novom načinu ratovanja.
Maglič Grad Maglič nalazi se iznad reke Ibar, na nadmorskoj visini od oko 150 metara. Od Kraljeva je udaljen 20 kilometara. Podaci kažu da je na mestu današnjeg srednjovekovnog utvrđenja postojalo manje vizantijsko utvrđenje, koje se pominje još u šestom veku. Pretpostavlja se da je ono što danas možemo videti izgrađeno u drugoj polovini 13. veka.
Mi smo vam predložili, na vama je samo da se fotkate! I šaljite nam vaše predloge najinstagramičnijih mesta u Srbiji!

Video: Đorđe Mladenović, Sandra Zekić, Sonja Urošević, Tvrđava Golubački grad
Foto: Jovana Đorđević
Muzika: Undeniable – Text Me Records-Bobby Renz

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.