Piraterija je najveći neprijatelj stvaralaca, ali i gledalaca filma

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piraterija je najveći neprijatelj stvaralaca, ali i gledalaca filma

Film "Južni vetar" Miloša Avramovića pogledalo je za mesec dana više od 600.000 ljudi, a protekle nedelje je, nažalost, nelegalno distribuiran. Producentske kuće koje stoje iza ostvarenja to su najoštirije osudile.

Producentske kuće "Režim", "Art Vista" i "Arhangel Studios", ponosne su što je "Južni vetar" vratio u bioskopske sale ljude u Srbiji i zemljama Evrope, kao i u Americi i Kanadi.

"Negovanje kulture gledanja filmova u bioskopskim dvoranama, u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se jedino može doživeti sva lepota i talenat svih onih koji film stvaraju, jedna je od primarnih vrednosti za koje se zalaže cela ekipa koja stoji iza 'Južnog vetra'", ističe se u njihovom saopštenju.

Zbog toga su producentske kuće, koje stoje iza ovog ostvarenja, najoštrije osudile sve one koji su na bilo koji način učestvovali u ilegalnoj distribuciji "Južnog vetra", kao i svakog drugog filma.

"Piraterija, pored toga što je protivzakonito delo, najveći je neprijatelj domaće filmske industrije, svih onih koji filmove stvaraju, ali i onih koji u filmovima uživaju", ističe se u saopštenju.

Sa željom da učine odlazak u bioskop dostupnijim i da bi "pobedili sve one koji ne cene domaći film", producenti su pozvali sve da sutra pogledaju “Južni vetar” u svim bioskopima po ceni karte od 150 dinara.
Pogledaj vesti o: Stoja

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.