Zoran Đurov – novi predsednik opštine Dimitrovgrad

Izvor: juGmedia, 28.Jan.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Đurov – novi predsednik opštine Dimitrovgrad

DIMITROVGRAD – Novi predsednik opštine Dimitrovgrad je Zoran Đurov (SNS) a novi zamenik predsednika opštine je Vasil Velčev iz SPS-a. Izabrano je i novo petočlano Opštinsko veće.

Nova odbornička većina juče kasno po podne na sednici održanoj po hitnom postupku, smenila je dosadašnjeg predsednika i zamenika predsednika opštine i članove Opštinskog veća i imenovala nove. Smenjeni su predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i zamenik predsednika opštine Nebojša Ivanov (DPB) i Zoran Petrov (Zajedno za Srbiju).

Pre toga na sednici lokalnog parlamenta razrešena je dužnosti dosadašnja predsednica SO Dragica Angelov (Zajedno za Srbiju) i za novog predsednika izabran je Dragan Mančev iz SNS-a.

Sednici SO prisustvovalo je 15 odbornika koji čine tu većinu, dok su sednicu bojkotovala 14 odbornika koji su bili deo dosadašnje skupštinske većine.

Novu skupštinsku većinu čini 15 odbornika i to 11 iz SNS-a, dva iz SPS-a, jedan iz Partije Bugara i jedan iz Pokreta socijalista.

U toku dana se očekuje primopredaja dužnosti izmedju dosadašnjih i novih funkcionera.

Pre smene dosadašnju skupštinsku većinu činila je Demokratska partija Bugara, „Zajedno za Srbiju“, DSS,DS i dva odbornika SNS-a. Jedan od njih, dosadašnji zamenik predsednik Skupštine Veroljub Ivković, pristupio je Odborničkoj grupi SNS-a i novoj skupštinskoj većini i time omogućio stvaranje nove odborničke većine u lokalnoj Skupštini.

SO Dimitrovgrad ima 29 odbornika.

(kraj)paz

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.