Žene iz niškog SNS osuđuju pozive na linč, silovanje i nasilje

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene iz niškog SNS osuđuju pozive na linč, silovanje i nasilje

Nazivajući sebe normalnom i pristojnom Srbijom, žene iz niškog SNS kažu da zbog svakodnevnih opozicionih poziva na nasilje zaključuju da će, ukoliko opozicija i dođe na vlast, žene biti naročito ugrožene. Za uvrede ženama koje je izrekao njihov stranački kolega Miloš Banđur kažu da je bio u afektu i da žali zbog toga.

Srpska napredna stranka danas je imala sinhronizovanu seriju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << konferencija za medije na jugu Srbije na kojoj su tema bili Sergej Trifunović i Savez za Srbiju i njihovo, kako kažu, nasilje nad ženama. Po mejlovima do kojih su došle Južne vesti, u toj akciji naloženo je da učestvuju i mnogi lokalni mediji bliski režimu.

U niškoj epizodi ovog serijala, poverenica Unije žena SNS u Nišu Svetlana Milijić navela je da osuđuju “svakodnedne napade na one koji vole normalnu i pristojnu Srbiju, odnosno politiku koju vodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić”.

Svakodnevno čujemo, slušamo, čitamo o napadima koje se dešavaju na sve žene koje su na javnim funkcijama. Pozivanje na linč, na nasilje, na najstrašnije uvrede izrečene od strane opozicionih lidera Saveza za Srbiju - Đilasa, Jeremića i Boška Obradovića - rekla je Milijić.

Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski kaže da opozicionari iz Saveza za Srbiju svakodnevno na društvenim mrežama i javnim skupovima, poručuju ženama da su “fukse, kurve i prostitutke”.Sotirovski kaže da je stalno vređaju; Foto: M.Z/Južne vesti

A zapravo je po sredi, verovatno, samo to da što pre uđu u fotelje i da vode Srbiju u kojoj će, bar onako kako se sada ponašaju, verovatno žene biti i linčovane i pozivane na silovanje i sve ono što je najružnije što može da se kaže - rekla je Sotirovski.

Načelnica Sotirovski dodala je da se od opozicije još i razlikuju po tome što vole svoju zemlju, žele stabilnost, ne žele da ruše vlast na ulicama i žele da na izborima pokažu političku snagu.

Kada je zamenik gradonačelnika i član SNS Miloš Banđur vređao novinarku Senu Todorović na Tviteru rečima- matora kučka, ćurka i nadžak baba, žene iz niškog SNS nisu sazivale konferenciju za medije. Ipak, Sotirovski navodi razliku - da je Banđur izrazio žaljenje, a opozicija nije, da je bio isprovociran i u afektu. Podseća da se i ogradila od njegovog ispada.

Sotirovski je, u stilu Aleksandra Vučića koji se često pozivao na tvitove i iznosio ih kao dokument, odštampala uvredljive tvitove i fejsbuk komentare upućene njoj i pokazivala novinarima.

Zar mislite da neko ko me naziva makedonskom droljom treba da vodi Srbiju - rekla je Sotirovski.

Tvrdi da uvrede i pretnje koje dobija prijavljuje niškoj policiji, ali da su joj rekli da ne mogu da utvrde ko stoji iza profila sa kojih su upućeni. Sotirovski kaže da su je uputili na Beograd, pa je odustala.

Tatjana Lazarević iz Svrljiga, predsednica Foruma žena Ujedinjene seljačke stranke, založila se da se poboljša zakonodavni sistem, jer nisu dovoljni dosadašnji zakoni o diskriminaciji.

Direktorka Sigurne kuće u Nišu Sonja Šćekić navela je da SNS ima nultu toleranciju prema nasilju, da je Vučić inicirao donošenje zakona o porodičnom nasilju i da su žene tek sada sigurne i svesne da nikada nisu imale ovakvu zaštitu od države kao što je sada imaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Unija žena SNS-a Niš osudjuje napade na žene na javnim funkcijama i pozive na nasilje, Bandjur bio ,,isprovociran,,

Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2019

NIŠ..Unija žena SNSa Niš na danas održanoj konferenciji za štampu organizovane povodom, kako je rečeno , sve učestalijih poziva na nasilje nad ženama,, osudile su napade na žene koje se vrađaju na najgrublji način...“Svakodnevno čujemo, slušamo, čitamo o napadima koji se dešavaju na...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.