Zelena stranka osnovana i u Nišu - traže prostor između ua, Vučiću i ura, Vučiću

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena stranka osnovana i u Nišu - traže prostor između "ua, Vučiću" i "ura, Vučiću"

Politička scena grada ima jednu više, Zelenu stranku, koja je formirala Gradski odbor. U Nišu će je voditi bivši šef Kancelarije za mlade, bivši član i lice sa promo-plakata SNS 2012. godine - Mija Petrović. Za gradske probleme tek najavljuju rešenja, a u svom Zelenom manifestu zalažu se od Srbije bez GMO hrane, do vojne neutralnosti zemlje.

Zelena stranka na političkom nebu Srbije postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << skoro 5 godina, a poslanike imaju i u nacionalnoj skupštini. Sa radom su počeli i u Nišu, gde su na javnoj sednici izabrali rukovodstvo, koje čine uglavnom mladi - predsednik Mija Petrović, potpredsednik student Nikola Nikolić i za predsednicu Izvršnog odbora GO Jelena Stojiljković.

Novi lider niških Zelenih najavljuje formiranje stručnih saveta stranke, pa onda predloge za rešenja gradskih problema.Novi lider Zelenih u Nišu; Foto: JV

Ostvarili smo kontakt sa profesorima i ekspertima koji bi ili kao članovi ili kao simpatizeri dali u vidu ne baš studije, ali kao savete i sugestije lokalnoj vlasti u različitim oblastima. Ova stranka nije centralizovana - kaže Petrović.

Konkretniji su na nacionalnom nivou, pa se u svom manifestu bore za uvođenje ekologije umesto verske nastave i građanskog vaspitanja, regionalno pomirenje, verske i seksualne slobode, vode zaštićene ustavom i besplatne udžbenike za osnovce.

U srpskom parlamentu Zelenu stranku predstavlja njen predsednik Goran Čabradi, a od nedavno im se pridružila i bivša poslanica Dosta je bilo Aleksandra Čabraja.

Potrošena je vlast, ali je potrošena i opozicija. Scena vapi za novim ljudima - kaže Čabraja.

Predsednik ZS Čabradi navodi da je u Skupštini Srbije samo 13 od 250 poslanika podržalo njihovu inicijativu da vode budu zaštićene ustavom.

U skupštini su ukopani i jedni i drugi. Viču jedni drugima - fašisti, lopovi, a ustvari su neozbiljni i jedni i drugi - kaže Čabradi.

Iz Zelene stranke navode da su racionalna opcija za budućnost, između dva nepomirljiva tabora - “ua, Vučiću” i “ura, Vučiću”.

Inače, izabrani su i članovi Izvršnog odbora Gradskog odbora, takođe, uglavnom mlađi.

Treći zdesna Mija Petrović; Foto: prtscr

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.