Zakazano potpisivanje koalicionog sporazuma

Izvor: RTS, 10.Jul.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazano potpisivanje koalicionog sporazuma

Danas u 17 sati u sedištu Srpske napredne stranke zakazano potpisivanje koalicionog sporazuma SNS, koalicije oko SPS i URS-a o formiranju nove vlade. U SPS-u kažu da su sva sporna pitanja sa liderom PUPS-a Jovanom Krkobabićem rešena na sastanku Dačića, Krkobabića i Markovića.

17.05 - Očekuje se da lideri SNS-a, SPS-a i URS-a svakog trenutka saopšte da je potpisan koalicioni sporazum.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

11.45 - Potpisivanje koalicionog sporazuma zakazano za 17 časova u prostorijama Srpske napredne stranke, potvrđeno je RTS-u. 

11.30 - Lider JS-a Dragan Marković demantovao da je PUPS tražio više resora i da je to bio problem u pregovorima o formiranju nove vlade.

10.17 - Detalji koalicionog sporazuma o formiranju vlade još se usaglašavaju i njegovo potpisivanje se očekuje kasnije u toku dana ili sutra, potvrđeno agenciji Beta u partijama koje čine koaliciju oko SPS-a.

10.12 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da misli da je dogovor o formiranju nove Vlade veoma blizu i da do njega može doći danas ili sutra.

9.20 - Koalicioni sporazum SNS-a, SPS-a i URS-a o novoj Vladi biće potpisan posle 12 sati, potvrdio za Tanjug Dragan Marković. Lider JS-a je za RTS precizirao da bi se to moglo dogoditi oko 17 časova.

Potpisivanje koalicionog sporazuma o formiranju Vlade Srbije zakazano je za 17 časova u prostorijama Srpske napredne stranke, potvrđeno je RTS-u. Sporazum će potpisati stranke koje čine koalicije oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije.

U SPS-u kažu da su sva sporna pitanja sa liderom Partije penzionera Jovanom Krkobabićem rešena na sinoćnom sastanku Dačića, Krkobabića i Markovića.

Trojnom sastanku prethodila je odluka PUPS-a da ne potpiše sporazum dok, kako su saopštili, ne dobiju ravnopravan tretman u budućoj Vladi.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma negirao je napise u medijima da je Partija ujedinjenih regiona Srbije bila zahtevna u pregovorima o formiranju nove vlade i da je tražila više resora i najavio da će vlada biti formirana u narednih 15 dana.

"Ono što je važno jeste da smo našli model kako doći do novca da se puni budžet kako bi korisnici budžeta na vreme imali sve ono što su imali ranijih godina", rekao je Marković agenciji Beta u Skupštini grada Jagodine.

Predsedništvo Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) zatražilo je juče da se koalicioni sporazum koji je predložila Srpska napredna stranka za formiranje nove Vlade Srbije dopuni jasnim definisanjem kvota koliko će ministarstava kojoj stranci pripasti.

Mandatar Dačić je do sada odbijao da govori o podeli resora, ali su se oglašavali potencijalni ministri. Tako je i lider Nove Srbije Velimir Ilić na današnjoj konferenciji za novinare nagovestio da bi u novoj vladi mogao da obavlja sličnu dužnost kao u svojevremeno u kabinetu Vojislava Koštunice.

Posle potpisivanja koalicionog sporazuma, prema ranijim Dačićevim najavama, sledeći korak trebalo bi da bude dovršetak konstituisanja Skupštine, odnosno izbor rukovodstva parlamenta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.