Vučić posle sastanka predsedništva SNS: Formiranje vlade u avgustu, postoje ove ČETIRI OPCIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2020, 18:33

Vučić posle sastanka predsedništva SNS: Formiranje vlade u avgustu, postoje ove ČETIRI OPCIJE

Predsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se javnosti

Predsedništvo Srpske napredne stranke održalo je danas sednicu, a nakon nje javnosti se obratio predsednik stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kaže da još ne zna ko će biti budući ministri, jer su koalicije nepoznate.

- Ove četiri opcije su pata karta, ali tek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 20. avgusta ćemo znati. Verujem da ćemo da dobijemo većinu, videćemo - rekao je Aleksandar Vučić.

Komentarišući napade na na Krizni štab u brobi protiv korona virusa, predsenik kaže da se su svi napadi upereni u njega, a najviše oni na društvenim mrežama.

- Na društvenim mrežama lažu mnogo što šta. Govorili su i da sam bio sa Tačijem kod Makrona. Ne znam kako su ga umetnuli u jednu sliku. Sve se svodi na to kada sam upisao visoku sportsku školu, da me napadaju. Uredno sam položio prijemni, završio sam jedan fakultet, sada sam ponovo brucoš - rekao je.

Kaže da je važno da se u doba korone testira što više ljudi, jer mnogi nakon testa saznaju da su pozitivni. Oceni je da je to važno kako bi se sprečilo širenje virusa. Osudio je napade na medicinske radnike.

- Ti ljudi se bore dan i noć. Mi im ovo nećemo zaboraviti. Odužićemo im se - rekao je.

Na pitnje o kritikama opozicije o promeni ulicama u Beogradu, predsednik Vučić kaže da je to očekivano.

- Kako je moguće da bude Zadarska ulica a ne Dobrice Ćosića, U regionu ukidaju ulicu Meši Selimoviću jer se kvalifikovao kao Srbin - rekao je predsendik Vučić, ističući da je Beograd je srpski grad, kosmopolitskog duha, kao ni jedan drugi u regionu.

Na pitanje o tome zašto se navodno čeka dugo na formiranje Vlade Srbije, Vučić kaže da će se sve odvijati i da se već odvija u okviru zakonskih okvira.

- U vreme korone, ovi izbori su imali izvanrednu izlaznost. Odlični su rezultati kada je uproeđenje sa izborima u Hrvatskoj, a kod njih nije bilo bojkota. Razumeli smo poruku naroda, da se ne ponašamo bahato. Napravićemo nešto što će za Srbiju da bude odličan izbor u naredne četiri godine - rekao je predsednik Vučić, ukazavši na sve probleme sa kojima se država suočava, stavljajući akcenat na epidemiju korone i kosovsko pitanje.

- Oni koji nam prebacuju da ih dugo čekamo, sada su se setili da se dugo čeka Vlada. Želimo da napravimo dobru Vladu. Ja ne radim pod pritiskom, mada su hajke SNS napravili snažnijom. Nemam potrebu da nekome objašnjavam svoj politički potez, donosim odluke na ozbiljan način - dodao je.

- Mi želimo da sačuvamo svoju namensku industriju, ne da je gasimo. Azerbidžanci dobro sarađuju sa nama, sa svima uspešno sarađujemo i to je postigla ova vlada, ne Tadićeva - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će u skaldu sa Ustavom RS u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati.

- U skladu sa Ustavom RS u narednih nekoliko dana biti verifikovani mendati i da će se ući u proceduru. Krajem avgusta se ide na izbor vlade - rekao je Vučić istakavši da će se svaka sendica održavati u zdanju zgrade Skupštine

- Narod je izabrao narodne poslanike i njihov je posao da sede u skupštini - dodao je Vučić.

Najavio je promene u okviru SNS-a, istakavši da je razumeo poruku građana koje zvuče kao opomena.

- Mi u Vladi i Narodnoj skupštini pokazaćemo više mladih ludi i pokazaćemo da možemo da se nosimo sa svim teškim problemima sa kojima se suočavamo - rekao je predsednik Vučić.

Što se ekonomije tiče, kaže da očekuje u prvoj polovni godine očekuje da će Srbija biti broj jedan u Evropi po stopi rasta BDP-a.

Ističe da se na sednci razgovaralo o budućim koalicijama.

-Nastavićemo da razgovaramo, razmenili smo argumentaicije. Saslušao sam sve članove predesedništva, i odmah po konstituisanju Narodne skupštine videćemo da formiramo Vladu Srbije do 25. avgusta. Ima raznih mišljenja - rekao je.

On je naveo da postoje četiri opcije.

- Nastavićemo da razgovaramo, razmenili smo argumentaicije. Saslušao sam sve članove predesedništva, i odmah po konstituisanju Narodne skupštine videćemo da formiramo Vladu Srbije do 25. avgusta. Ima raznih mišljenja - rekao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.