Vučić posle pet i po sati zasedanja: Menjamo više ministara

Izvor: Blic, 13.Jul.2013, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić posle pet i po sati zasedanja: Menjamo više ministara

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saopštio je danas da će glavnom odboru stranke, 20. jula, predložiti smenu više ministara, i istakao da od koalicionih partnera očekuje isti nivo odgovornosti. Kakav je ko imao učinak: Vrh SNS na semaforu

Vučić je posle sednice Predsedništva stranke koja je trajala pet i po sati saopštio da je na sednici bilo reči o personalnim rešenjima, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NIJE postignuta puna saglasnost "po svim pitanjima", a imena ministara koji će biti zamenjeni nije naveo.

- Promenićemo ne jednog, već više ministara - precizirao je on.

On je novinarima rekao da ga je Predsedništvo ovlastilo da na Glavnom odbopru stranke, iduće subote, iznese mere i predloge za rekonstrukciju Vlade Srbije, kad je reč o SNS.

- Ključni cilj vlade posle rekonstrukcije mora biti zapošljavanje Srbije - rekao je Vučić.

Lider Srpske napredne stranke najavio je da će ta stranka sledeće subote održati sednicu Glavnog odbora na kojoj će biti donete konačne odluke kako će biti izvršena rekonstrukcija Vlade Srbije, javnih preduzeća, javnih službi, svih nivoa vlasti.

- Mi smo imali ozbiljne, duge razgovore, o ciljevima, programu. Ključni cilj je zapošljavanje Srbije, zapošljavanje građana i spuštanje nivoa nezaposlenosti ispod 20 odsto - rekao je Vučić.

On je naveo da je danas bilo reči o svim problemima funkcionisanja vlasti, kao i o personalnim rešenjima.

- Nismo u potpunosti postigli saglasje o svemu, ali sam dobio ovlašćenje da Glavnom odboru stranke predočim mere i predloge za politiku i rekonstukciju Vlade - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je od Predsedništva tražio ono što će, kako je rekao, tražiti i od Glavnog odbora stranke - da prihvate najozbiljnije promene, jer ovo je, kako je primetio, prvi put da jedna vlada bez prevelikog pritiska javnosti i opozicije raspravlja o sopstvenoj rekonstrukciji.

- Moj predlog Glavnom odboru biće temeljna rekonstrukcija Vlade. Moj predlog neće biti promena samo jednog ministra, već više ministara, a očekujem od koalicionih partnera isti nivo odgovornosti - rekao je Vučić.

Sednici su prusustvovali članovi predsedništva SNS, među kojima su i lider stranke Aleksandar Vučić, ministari pravde Nikola Selaković, energetike Zorana Mihajlović, kulture Bratislav Petković, kao i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević i gradonačelnici Novog Sada i Kruševca, Miloš Vučević i Bratislav Gašić, koji je i potpredsednik SNS.

VIDEO > Sednica Predsedništva SNS:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.