Vučić u Lučanima: Posebna pažnja namenskoj industriji

Izvor: RTS, 13.Dec.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Lučanima: Posebna pažnja namenskoj industriji

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je građanima Lučana da želi da za taj kraj učini mnogo više nego do sada, a da će posebna pažnja biti poklonjena namenskoj industriji.
"Naša je namera i posebno hoćemo da jačamo namensku industriju. Tu imamo tržište i imaćemo ga za 20 godina zagarantovano. Zato hoćemo tu bazu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ojačamo, a i Lučani će imati više prihoda, od kojih će moći da rešavaju svoje infrastrukturne probleme", rekao je Vučić u razgovaru sa žiteljima te opštine.

Kako je rekao, država je dala 4,4 miliona evra za fabriku "Milan Blagojević", jer želi da osavremenjivanje fabrike, da bismo, kaže, mogli da pratimo svet.
On je rekao da je srećan što je u Lučanima, kao i zbog toga što ga je u mestu Kotraže u toj opštini samo pola sata ranije dočekalo 1.000 ljudi.
"Nisam verovao da je to moguće, jer znam da su ih drugi oblaizli i govorili najgore gadosti i uvrede protov nas - samo glasajte za nas, da smenimo ove, pa će sve da cveta...", rekao je Vučić.
Podvukao je da je država u izgradnju nasipa na reci Bjelici u Lučanima uložila 3,5 miliona evra, čime su žitelji i privredna zona zaštićeni, i dodao da su građani mogli da osete da država brine o njima.
Ispričao je da je posle poplava, kada se planirala izgradnja nasipa, razgovarao sa vlasnicima kompanija koji su hteli da napuste Lučane, koji su mu rekli da se ne ljute na njega, jer vide da se trudi, ali da od nasipa "nema ništa".
Međutim, on ih je zamolio da ostanu još godinu dana, pa da onda kažu da li su dobili išta od onoga što su tražili.
"Niko nije verovao kada sam to govorio, a nasip je izgrađen. U roku od mesec dana stižu još četiri pumpe, sve se završava i više nikada nećete imati takve problema sa Bjelicom", rekao je Vučić.
Ukazao je da nije zadovoljan razvojem putne infrastrukture, koja će morati da bude mnogo bolja.
Ponovio je da prvi put, treću godinu zaredom imamo suficit u budžetu, da je gotovo prepolovljen javni dug.
Kao i u Kotraži ponovio je da je za nas najveći problem Kosovo, a posebno namera Prištine da formira tzv. vojsku.

On kaže da poteze Prištine više uopšte ne može da razume, čak ni gledano iz njihovog ugla, ali i da deo sveta koji ih je priznao nije nama naklonjen i sutra će podržati formiranje vojske ili će ćutati.
Zahvalio je građanima Lučana što su pružali podršku SNS-u i reformama koje se sprovode, dodajući da će u Srbiji biti sve bolje i sve lakse.
"Mnogi su hteli u Srbiji povratak na staro, da mogu da pljačkaju", ukazao je predsednik i poručio da ne priznaje ulicu.
"Priznajem narodnu volju na izborima i ja sam uvek spreman za izbore, ali za nemire i nerede nisam", porčio je Vučić.
On je naveo i daje u Abu Dabiju bio na sastanku gde se govorilo o tehnološkom razvoju i naveo da će za 20 godina veštačka inteligencija pregaziti ljudsku.
On je istakao da se ceo svet menja, ceo poslovni ambijent i da Srbija mora da gleda napred kako ne bi zaostajali za svetom.
Miloš Jovičić, kandidat SNS-a za predsednika opštine Lučani, zahvalio je predsedniku Vučiću što je u Guči danas.
Kaže da kao neko ko je rođen i odrastao u Dragačevu i opredeljenja je da živi i radi tu dobro poznaje problematiku življenja na selu i bavljenja poljoprivredom i dodao da je jedan od problema za poljoprivrednike razuđenost terena.
Doktorka Zorica Kovačević, druga na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Lučane i Dragačevo" navela je da su se Dragačevci kroz istoriju borili za svaki kutak opštine Lučani.
"Ovaj kraj je uvek na svojim plećima nosio vredan i pošten čovek, kojem je dostojanstvo nedirnuto", kaže Kovačević.
Vučić meštanima Kotraža: Dajemo sve od sebe da svakog dana bude sve bolje
Lider SNS-a ranije je boravio u mestu Kotraže gde je, uoči sutrašnje sednice u Prištini, rekao da ne može da razume kako neko u međuanrodnoj zajednici može da podržava formiranje vojske.
"Nisu nam potrebni ratni bubnjevi, ali nikome nećemo dati da ponižava srpski narod, niti da ga ugrožava i to im govorim uoči tog njihovog formiranja vojske. Sve želimo na miran način da rešimo, dosta su Srbi ratovali. Hoću da vidim više dece, više onih koji žele ovde da se vrate", poručio je Vučić.
Mnogo je, kako kaže, zabrinut zbog KiM i "svega što nam spremaju".

"Ali, nemojte da zbog toga mislite da sam slab ili da smo slabi, samo ne volim da izgovaram teške reči, kao što to rade drugi, pa onda pobegnu i sklone svoju decu u Londonu... Moja deca su ovde i ja planiram, i nadam se da i oni tako planiraju, da ostanu ovde. Naše je da čuvamo mir zbog naše dece i naše budućnosti", rekao je on.
Podsetio je da njegovi prethodnici nijednu fabriku nisu tu doveli.
Kako kaže, novac koji država daje za otvaranje neke fabrike, mora biti zarađen, a ne da se štampa.
To je ono po čemu se ova vlast razlikuje od prethodnih:
"Mi otvaramo fabrike i zapošljavamo sve više ljudi. I imam odgovornost prema vama, jer to što ću da kažem nešto ružno o onima pre - vama ni u džep, ni iz džepa, vi očekujete da neko naporno radi za vas, da se bori za vas", kaže Vučić.
Za bolje puteve, kako dodaje, potreban je novac, da država bude još jača, potrebni su investirori.
On primećuje da se svuda u svetu održavaju nekakvi protesti.
"I svi popuštaju, hvale se kako su nešto učinili, a pitaću vas za godinu, dve koliki će biti javni dug u toj nekoj zemlji", rekao je on, podsetivši da je u Srbiji kada je postao premijer javni dug iznosio 79 odsto BDP, a za mesec dana će biti 49 odsto, odnosno da je skoro pa prepolovljen.
"Nezaposlenost je pala sa 25, 9 odsto na 11, 3 odsto, voleo to neko da čuje neko ili ne. To su zvanični podaci. Borimo se i dajemo sve od sebe i radim svakog dana da bih se izborio da nešto osetite i da možete da živite bolje, da možete da računate na podršku države", zaključio je on.
Najavio je da će sada u centru pažnje biti oživljavanje sela, da će država sada imati više novca za to, a Vladu Srbije je zamolio a povećanje plata vaspitačicama ne bude sedam, već devet odsto.
Kako kaže, biće i plate još veće, ali je važno da one budu na sigurnim nogama, dobrom temelju.
Vučić: Kad god hoćete na izbore - idemo na izbore
Predsednik SNS-a poručio je da opozicija poslednjih dana pokušava nešto da uradi na silu, da na silu samo i mogu da pokušavaju, ali da on pod pritikom ne popušta.
"Izbore možete da dobijete. Uvek. Kad god hoćete izbore - idemo na izbore, neka narod odluči i neka kaže", rekao je Vučić u Guči, na tribini SNS-a pred lokalne izbore u nedelju.
On je rekao da je na izbore uvek spreman. Narod, kaže, odlučuje, a ne sila.
"Ako odluči drugačije i hoće da vrati na vlast najgore lopove, koji su razorili fabrike, neka narod tako odluči", poručio je i dodao:
On je zahvalio svima koji su, kako je rekao, razumeli šta znači odgovorna i ozbiljna politika i koji nisu glasali i podržavali "šarene laže" i priče "glasajte za nas, biće sve u redu".
Oni koji misle da će lako da pobede Srbiju grdno su se prevarili, rekao je Vučić i dodao da u poslednje vreme Srbija diplomatski pobeđuje, a nastaviće to i dalje.
Kako je dodao, diči se svojim odgovornim pristupom, u kom nije važno, a daleko od najvažnijeg koliko će on biti bogat, već da li građani Srbije mogu da budu bogatiji.
On je rekao da osuđuje svako nasilje jer, kaže, ova država mora da bude država sigurnih ljudi.
"U ovoj zemlji žene nisu fukse, one su majke, žene, ćerke i neću da dozvolim tim bitangama da vređaju ono najvrednije u Srbiji".
Poručio je građanima Dragačeva da oni odlučuju o svojoj sudbini i da li žele da imaju više fabrika, regulisanu struju, vodu...
Tokom izlaganja, neko je nešto dobacio i pokušao da se progura do bine i da snima, u čemu ga je obezbeđenje sprečilo, ali je Vučić uočio šta se događa i insistirao da ga puste da snima.
On je, međutim dodao da svi koji misle da mogu bilo šta da isprovociraju, grdno se varaju.
On je rekao i da neće da odgovara na uvrede i klevete koje su pronosili u Dragačevu, već da na odgovoran način govori o budućnosti, planovima i šta može da se učini za čitav Moravički okrug.
"Biće još investicija" 
Kako je rekao, mnogo je urađeno, ali ima još posla i dodao da nije zadovoljan, jer mnogi pošteni domaćini i dalje teško žive.
"Znam da su kod vas mnogi dolazili da vam kažu - glasajte za nas kako bismo srušili ove sa vlasti. Ali, nisu vam rekli da će išta uraditi, jer ništa nisu uradili ni dok su bili na vlasti", rekao je on.

Vučić je građane zamolio da izađu u nedelju i glasaju po svojoj savesti, racionalno i odgovorno, da razmišljaju o budućnosti i o delima, a ne velikim rečima.
Kako je rekao, treba da vide ko je šta ispunio i ko će da se bori za njih u budućnosti.
Istakao je da je nedavno bio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je to pre 30 godina bila pustinja, dok je Libija bila najbogatija arapska zemlja.
"Pogledajte danas gde su UAE, a gde Libija", rekao je Vučić.
Dodao je i da treba poslušati glas žena, jer su žene ozbiljnije od muškaraca i bolje razumeju stvari i da im je zahvalan što su imale poverenje u teške reforme.
Ponovio je i da neće prihvatiti nikakve pretnje sa ulice, navodeći da je donosio najteže moguće odluke u interesu Srbije.
Naveo je da će u Čačak doći italijanska fabrika, Guča će dobiti još jednog investitora, a da u ovom okrugu u Gornjem Milanovcu, pored Metalca, nedostaje još jedna strana investicija.
Selaković: Lučane odlučuje ide li putem kojim ide cela Srbija
Na mitingu Srpske napredne stranke pred redovne izbore u opštini Lučani obratio se i funkcioner te stranke koji je poručio da se 16. decembra ne bira novi saziv Skupštine opštine, već se odlučuje da li će ta opština nastaviti da ide putem kojim ide cela Srbija.
Selaković je na mitingu SNS u Guči u srednjoj školi "Dragačevo" rekao da je to dan kada će građani opštine Lučani odlučivati o tome da li će pobediti rad, marljivost i ozbiljnost ili diletantizam, neozbiljnost i davanje lažnih obećanja.
Rekao je da su narod i SNS umeli da izaberu dobrog vođu, koji je povratio ugled i dostojanstvo Srbije u svetu.
Dodao je da neće proći još mnogo vremena, a da Lučane i Beograd neće deliti više od tri sata vožnje, kada se izgradi auto-put.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Kotraži: Dosta su Srbi ratovali

Izvor: Mondo, 13.Dec.2018

Predsednik Srbije i SNS, Aleksandar Vučić, poručio je danas građanima u mestu Kotraža u opštini Lučani, gde se u nedelju održavaju izbori, da ga veoma brine situacija na KIM i sve "što nam spremaju"...Foto: Tanjug/Rade Prelić.."Ali Srbija mora da radi na očuvanju mira, zbog svoje dece i njihove...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.