Vučić i Tusk o evropskom putu, pandemiji, ekonomiji, izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 13:59

Vučić i Tusk o evropskom putu, pandemiji, ekonomiji, izborima

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video konferencijskog poziva sa predsednikom Evropske narodne partije Donaldom Tuskom i izrazio uverenje da će ključni prioritet buduće Vlade biti kredibilan, odgovoran i još snažniji nastavak evropskog puta.

Stoga je predsednik Vučić rekao da ceni podršku koju predsednik ENP Tusk pruža Srbiji na tom putu.

Vučić je upoznao sagovornika sa situacijom u zemlji prouzrokovanom pandemijom virusa KOVID-19. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Imamo moderne laboratorije za testiranje i precizno određivanje prisustva virusa. Testirali smo veliki broj ljudi, mnogo više nego neke zemlje u regionu. Želeli smo da spasimo ljudske živote. Sada su nam granice otvorene. Država je uspela da pruži ekonomsku podršku malim i srednjim preduzećima i građanima posle pandemije. Srbija ima veoma dobar fiskalni sistem i može to da izdrži. Zadovoljni smo i ja i građani Srbije ekonomskom situacijom u zemlji", naglasio je predsednik.

Tusk je rekao da je pandemija prouzrokovala veliku krizu u svetu, kako ekonomsku tako i političku.

"Veoma sam zadovoljan što su se građani u pojedinim zemljama ponašali odgovorno. Možete da bude ponosni što je Srbija uspešno prebrodila ovu krizu. Najvažnije je da su građani zadovoljni ekonomskom situacijom", istakao je Tusk.

Vučić je obavestio Tuska o izbornim uslovima i političkim kandidatima za nastupajuće izbore, a predsednik ENP je Vučiću poželeo sreću na predstojećim izborima.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić Tusku preneo uverenje da će naredna Vlada imati mandat za snažnije evrointegrativne procese

Izvor: Beta Video, 15.Jun.2020

BEOGRAD - Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić je rekao da je razgovarao sa predsednikom Evropske narodne partije Donaldom Tuskom, kojem je preneo uverenje da će naredna Vlada imati mandat za snažnije evrointegrativne procese, odnosno da će tom procesu biti posvećenija...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.