Vučić: Videćemo imamo li postojeću većinu i da li smo za nju

Izvor: RTS, 19.Dec.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Videćemo imamo li postojeću većinu i da li smo za nju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio da će krajem januara ili početkom februara biti poznato da li će biti parlamentarnih izbora, i da će se tada znati i da li u parlamentu ima većine.
Na molbu novinara da prokomentariše izjavu potpredsednice SNS-a Marije Obradović da ta stranka mora da preispita odnose sa koalicionim partnerima i na pitanje da li to znači raskid sa SPS-om, Vučić je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da je danas u EMS prisutan kao premijer, da poštuje sve političke stranke "sa manjim izuzecima", i da ne bi o tome kao predsednik vlade, te da se o političkim stvarima i odnosima govori na zasedanjima stranačkih organa.

"Videćemo da li će biti većine u parlamentu, da li je uopšte SNS za tu većinu ili nije, da li su druge stranke za tu većinu ili ne, ili će biti neke druge većine...", zaključio je Vučić.
Kako je rekao, Vlada Srbije funkcioniše, ima većinu, a da li će je imati za mesec-dva, "videćemo, možda se sklopi neka druga većina".
Dodao je da će se o svemu pitati narod, koji će za tako nešto imati prilika koliko želi.
Premijer je dodao i da će uskoro predsednički izbori, na kojima je već nekolicina pobedila, a sada na parlamentarnima to samo treba i da potvrde.
Na pitanje da li to znači da se ide i na parlamentarne izbore zajedno sa predsedničkim, Vučić je ponovio da će se o tome sve znati krajem januara ili početkom februara.
"Ne interesuju me Ružić ni drugi samozvani nacionalni heroji"
Premijer nije hteo da komentariše poslednje izjave funkcionera SPS-a Branka Ružića o tome da je mogao da sruši vlast u prethodih pet godina da je to hteo, primetivši samo da vidi da svi vole da glume neke nacionalne heroje.
"Neću i ne interesuje me", rekao je Vučić na molbu novinara da da komentar na Ružićeve navode da može da ga pobedi i dodao:
"Samo vidim da svi vole da glume nacionalne heroje...", dodao je Vučić.
Na pitanja da li to može biti razlog za prekid saradnje SNS-a sa socijalistima, Vučić je rekao da na današnja pitanja odgovara kao predsednik vlade, a ne predsednik stranke.
Dodao je da sve partije poštuje, "s manjim izuzecima", ali da neće da govori kao predsednik stranke, pre nego što se to pitanje ne raspravi na stranačkim organima.
"Pa, ćemo narod da obradujemo... I sve one koji 'žele moju glavu'... Imaće prilika koliko hoće, za tako nešto. Znaćete krajem januara ili početkom februara i da li će biti većine u parlamentu, da li je SNS za tu većinu ili nije, i da li su druge stranke ili nisu", poručio je Vučić.
"Spreman za razgovor s Plenkovićem, bez uslova"
Vučić kaže da prihvata izvinjenje hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u vezi s tablom u Jasenovcu, mada njemu lično to nije ni zamerio, i da je u svakom trenutku spreman da razgovara s Plenkovićem o svemu što bi doprinelo rešavanju spornih pitanja.
"Spreman sam na razgovor s njim o svemu, važno je da se stvari rešavaju dijalogom. Pažljivo sam pratio intervju Plenkovića, dva puta sam ga pročitao i zapisao sve što je zanimljivo, ali ne bih davao nikakav komentar. Za svaku sam vrstu razgovora u ime Srbije i Vlade, bez ikakvih uslova", ponovio je premijer.
Da li će to doneti rezultat, kako je naveo, to je pitanje, jer su nam, ocenio je, pogledi veoma različiti kada je reč o događajima u Srbiji, Hrvatskoj, regionu.
"Inače, nisam Plenkoviću lično zamerio zbog table. Nije je on postavio, ali postoje događaji u Hrvatskoj za koje prosto ne možete da kažete da ste njima zadovoljni, niti možete da im se radujete", naveo je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Važno da Vlada funkcioniše, da li će biti većine za mesec ili dva videćemo

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će se krajem januara početkom februara znati da li će biti parlamentrnih izbora u Srbiji i da je važno da Vlada Srbije funkcioniše, a kako će biti za mesec ili dva tek će da se vidi..."Tada ćemo znati da li ima većine u Skupštini...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Odluka o izborima krajem januara ili početkom februara"

Izvor: VOA, 19.Dec.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas preduzeće Elektromreže Srbije - u razgovoru sa novinarima on je odgovarao na brojna pitanja - od mogućih izbora, posete Moskvi, odnosima sa Hrvatskom, do ekonomskih i finansijskih pokazatelja. Konačnu odluku o tome hoće li iduće godine ponovo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.