Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2016, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nova vlada posle vanredne skupštine SNS, krajem maja

BEOGRAD - Novu vladu Srbije treba očekivati poslije vanredne skupštine Srpske napredne stranke, zakazane za 28. maj, izjavio je danas popodne lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao novinarima poslije sjednice Predsedništva SNS, dan poslije vanrednih parlementarnih izbora.

Republička izborna komisija saopštila je da je na osnovu 97,46 odsto obrađenih biračkih mjesta Koalicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "Aleksandar Vučić - Srbija osvojila 48,25 odsto glasova.

Prema posljednjim preliminarnim rezultatima u Skupštinu Srbije, pored SNS ulaze i koalicija SPS-JS, Demokratska stranka, SRS, Pokret Dosta je bilo, koalicija SDS-LDP-LSV, kao i koalicija DSS-Dveri.

Predsjednik SNS Aleksandar Vučić rekao je za RTS da su se tokom izborne noći “dešavale čudne stvari“.

“Juče su neke agencije i mediji govorili gluposti o nepravilnostima. Podneta su samo dva prigovora i to je podnela SNS, u Vranju i u Jagodini zbog pijanog radikala. Oni koji su se žalili vama, a i vi njima, nisu podneli nijednu žalbu, sve vreme su lagali, znali su šta su radili u Bodrumu i Solunu i ovaj zna šta je radio kao stečajni upravnik. Danas je OEBS rekao da nikakve političke krađe nije bilo. To ćemo sada mi da proveravamo. Čudne stvari se se događale tokom noći, a mi nismo lagali“, istakao je Vučić.

Dodao je i da su se tokom noći događale “čudne posete“.

“RIK radi celu noć, nikad brže nije radila, a PIK ne radi ama baš ništa, danas u 14.00 je saopštila prve podatke i svi se prave blesavi. Nije problem, neka im poklone mandate. Šta mislite, da ću da se plašim stečajnog upravnika koji namešta poslove sebi? Mislim da su se čudne stvari noćas dešavale... Oni neka rade svoj posao, svi zajedno, mi ćemo svoj i država će svoj“, dodao je Vučić.

Na konstataciju novinarke RTS da je lista oko SNS dobila u promil iste rezultate kao na prošlim izborima, lider SNS je odgovorio:

“Osvojili smo stotinu hiljada više glasova, tri promila više. Mislim da je to veliki uspeh, objektivno gledano, posle teških reformi uz ogromnu mržnju velikog dela medija i političkih protivnika... Srećan sam kako su ljudi odgovorili, zahvalan sam narodu Srbije."

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je to začudilo Vučića u izbornoj noći?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2016

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da novu vladu treba očekivati posle vanredne Skupštine Srpske napredne stranke koja je zakazana za 28. maj. Isti slučaj je, kako je naveo, i sa pokrajinskom vladom. Premijer Srbije je istakao da je veoma škrt na pozivima za sastav vlade, a rekao je i da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.