Vučić razgovarao s Merkel, posetiće je u januaru

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2019, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao s Merkel, posetiće je u januaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su danas o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopšteno je iz predsedništva.

Vučić je zahvalio kancelarki na podršci Nemačke evrointegracijama Srbije ali i naveo da je potreban jasan plan za proširenje EU i vremenski okvir za prijem novih članica.

On je takođe preneo sagovornici utiske o nedavnom sastanku u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pozvao je Nemačku i EU da ostanu pri stavu da je potrebno da Priština ukine takse na srpsku robu da bi se dijalog nastavio.

Po njegovim rečima, Srbija je posvećena dijalogu s ciljem nalaženja kompromisnog i obostrano prihvatljivog rešenja.

Vučić i Merkel su izrazili zadovoljstvo razvojem političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Nemačke.

Navedeno je da je Vučić prihvatio kancelarkin poziv da u januaru poseti Berlin.

Vučić: Moj brat se nije čuo sa vlasnikom Jovanjice, udaraju na moju porodicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegov brat Andrej Vučić nema veze sa vlasnikom imanja Jovanjica, kod Stare Pazove, gde je nađena velika količina maruhuane, ali da njegovi protivnici znaju samo da mrze, a nemamu nikakve činjenice za svoje optužbe.

"On nema veze sa čovekom iz Jovanjice. Gde se i kad sa njim čuo, zna li neko, ne zna jer se to nije dogodilo", rekao je Vučić, koji je prisustvovao početku radova na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac, povodom tvrdni iz opozicije da se vlasnik tog imanja po hapšenju čuo sa njegovim bratom.

Vučić je rekao da njegovi protivnici znaju da ga boli kad napadaju njegovu porodicu i proglašavaju ih mafijašima.

"Šta je smisao afere Krušik? Lagali su da smo izvozili mine u Ukrajinu, pa su govorili da Putin neće da me primi, a poklonio je pušku, verovatno što ne ceni Srbiju",rekao je Vučić.

Navodeći da njegovi porotivnici govore kako će proći kao Aleksandar Obrenović ili Aleksandar Karađorđević, on je rekao da svakako ne mogu da "sruše izgrađene autoputeve".

"Kad su otišli ostavili su dugove i puste fabrike a sad gradimo fabrike u svim gradovima", rekao je Vučić.

Povodom odnosa sa Prištinom, ponovio je da bi želeo da se nastavi dijalog, ali nije preveliki optimista.

"Znaju put, nek ukinu takse", naveo je Vučić.

Zastrašujuća presuda Ivanu Todosijeviću, Račak je bio fabrikovani zločin

Predsednik Srbije ocenio je kao "zastrašujuću" odluku suda u Prištini kojom je bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova iz redova Srpske liste, Ivan Todosijević prvostepeno osuđen na dve godine zatvora zbog izjave u kojoj je zbivanja u Račku 1999. godine nazvao lažnim zločinom.

Vučić je rekao da je Todosijević "časni Srbin iz Zvečana" a da se u Račku 1999. godine radilo o "fabrikovanom zločinu gde je sve falsifikovao svetski hohštapler i prevarant Vilijam Voker".

"To ću da ponavljam svakog dana pa da vidim ko će da nas osudi", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da su prištinski mediji sinoć lažno proglasili mrtvom sekretaricu Olivera Ivanovića, Silvanu Arsović koja je ranije primljena u bolnicu pošto je saznala da je među optuženima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP.

"Ko zna kakve su sve manipulacije vršili i šta su sve pokušavali da urade u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića", naveo je Vučić.

Bivši ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivan Todosijević osuđen je ranije danas u Osnovnom sudu u Prištini na dve godine zatvora zbog "podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju".

Kako je za portal KoSSev potvrdio Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić, bivši ministar kosovske vlade iz Srpske liste je osuđen zbog izjave koju je dao u Zvečanu povodom 20. godišnjice NATO agresije na Jugoslaviju.

"Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju", izjavio je tada Todosijević.

Njegov advokat najavio je da će se odbrana žaliti na tu presudu.

Nisam imao pojma o skupovima podrške, molim simpatizere da to ne čine

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da "nije imao pojma" o ideji pristalica SNS da mu organizuju skupove podrške u više gradova Srbije i zamolio ih da to više ne čine.

"Beskrajno sam im zahvalan. Nisu me pitali i obavestili o tome, ali to je pokazalo da imaju emociju i da su zabrinuti za budućnost. Nema potrebe da to organizuju, ne mogu oni meni ništa", rekao je Vučić nakon otvaranja radova na izgradnji autoputa između Šapca i Rume.

Vučić je svoje simpatizere pozvao da ostanu u svojim toplim domovima i da nastave da rade svoj posao a da će pobeda doći na izborima.

Prema njegovoj oceni, niko ne može da pobedi nečiji rad.

Vučić je kao dokaz svoje energije i aktivnosti ispričao anegdotu u kojoj ga je jedan bugarski prijatelj, videvši koliko on ima dnevno aktivnosti, upitao: "Bratko, raketa li si?"

On je dodao da se smeje kada vidi političke protivnike koji tvrde da se protiv njih svakodnevno vodi kampanja.

"Koja, bre, hajka? Ljudi, pa nisam ja vama stavljao metu na čelo, nego vi meni. Ali to su perverzne inverzije, na to možete samo da se nasmejete i ništa više", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić moli pristalice da ne organizuju skupove podrške

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije znao za organizaciju skupova podrške njemu u nekoliko gradova, te zamolio ljude da se ne okupljaju, već samo da nastave da rade, jer, ističe, rad niko ne može da pobedi..."Molim ih da ne organizuju te skupove. Beskrajno sam im zahvalan, jer,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić: Nisam imao pojma o skupovima podrške, molim simpatizere da to ne čine

Izvor: Beta, 05.Dec.2019

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da "nije imao pojma" o ideji pristalica SNS da mu organizuju skupove podrške u više gradova Srbije i zamolio ih da to više ne čine."Beskrajno sam im zahvalan. Nisu me pitali i obavestili o tome, ali to je pokazalo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.