Vučević podnosi prijavu protiv Vučića zbog Jovanjice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević podnosi prijavu protiv Vučića zbog Jovanjice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će potpredsednik SNS Miloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja Jovanjica, kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina.

"Andrej nikada nije čuo, ni video uhapšenog vlasnika Jovanjice Predraga Koluviju", rekao je Vučić i dodao da slučajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije, a i da jeste - ne vidi kako bi to značilo bilo kakvu njegovu odgovornost za ono što se dogodilo u Jovanjici.

Kako je rekao, opozicija je iznela navode da su neki pozivi bili upućeni njegovom bratu, misleći da će on sam da pobegne od teme, i ponovio da to nije tačno i da zato i ne mogu da se vide dokazi.

"Ali, imate mašineriju Đilasa, Miškovića, Šolaka, strahovitu mašineriju, oni mogu da lažu šta hoće. Imaju 20-30 milijardi evra. Ja sam to da pobedim ne mogu, ne mogu da se borim sa njima. Ja imam samo istinu i narod", rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da opozicija u odsustvu politike iznosi neistine i da za takve navode nema dokaze, te da će baš zbog toga što mu je stalo da se istina utvrdi dati mogućnost nadležnim organima da to provere.

Čekao je, kaže, da neko podnese krivičnu prijavu, ali nije, jer znaju da nemaju dokaze.

"Zato će Vučević podneti prijavu protiv mene i Andreja zbog Jovanjice, da nas nadležni saslušaju i donesu zaključke. To je fer i važno je da ljudi jednom čuju istinu", rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

Dodao je i da to što je Koluvija boravio na nekom privrednom forumu u Moskvi, kao deo neke delegacije, ništa ne dokazuje, jer je bio ozbiljan privrednik, koji je izvozio organsku hranu, povrće, ali da je uhapšen čim je prekršio zakon.

"Kažu da sam kriv što je 2014. ili 2015. bio na forumu u Moskvi. Da i šta? Ako vi sad izađete odavde i ubijete nekoga, reći će da sam ja kriv, jer ste bili ovde sa mnom?", upitao je Vučić novinara.

Kako kaže, sad je problem što je Koluvija, kao privrednik, bio na forumu, a da bi u suprotnom bilo kritika da privrednici ne idu na takve skupove, da se ne vodi računa o domaćoj privredi...

"Kada je čovek prekršio zakon, mi ga uhapsimo. Šta je problem? Kada nemate politiku ne znate šta ćete sa sobom", rekao je Vučić.

Dodao je da on ne može da pobedi u lažima ljude koji su, kaže, pokrali zemlju, već da može da ih pobedi samo u putevima, prugama, platama, penzijama, snagom vojske i policije, snagom argumenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Vučević podnosi prijavu za Jovanjicu, da se utvrdi istina

Izvor: Blic, 07.Dec.2019

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će potpredsednik SNS Miloš Vučićević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja Jovanjica, kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.