Zbog pretnji Vučićevoj deci zvaničnici optužuju opoziciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pretnji Vučićevoj deci zvaničnici optužuju opoziciju

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević oštro je osudio pretnje i uvrede upućene porodici predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koje su juče i danas na društvenim mrežama uputile pristalice Saveza za Srbiju. Slične reakcije su stigle i od drugih, brojnih političara. Pojedini mediji preneli su da je na tvit na zvaničnom nalogu predsednika Srbije, u kojem je Vučić juče poručio koliko je važno bilo privući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kineske investicije u Srbiju, odgovorio jedan korisnik pod pseudonimom i uputio pretnje Vučićevoj deci.

"Taj Đilas, taj Jeremić, ti razni Trifunovići, Obradovići i ostali otrovani mržnjom i zavišću, ta samozvana "elita", taj samoubeđeni krem de la krem, te salonske patriote, zapravo su jedna banda prestravljenih lopova i prevaranata koja je sada izgubila sve kompase. Izgubljeni su u vremenu i prostoru. Izgubljeni su u Srbiji koja odavno nije ona tužna, siromašna, ponižena i obespravljena, kakvu su je oni ostavili - žuta banda", rekao je Vučević.

On navodi da oni i sada pokušavaju da se izvuku iz sopstvenog blata i da zato svaki dan napadaju Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, saradnike, i pokušavaju da otruju Srbiju svojim bolesnim i gnusnim lažima.

"A lažu i da su oni sami ugroženi. A njih niko ne ugrožava. Njima se niko i ne bavi. Njih narod neće! I neće ih spasiti ni laži, ni pretnje, ni njihovi medijski plaćenici, ni milioni koje su ukrali od naroda Srbije. Još jednom apelujem na nadležne državne organe da spreče ovu prljavu kampanju protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovih najbližih. Jer ako su sada svakodnevno izloženi brutalnim pretnjama, šta možemo očekivati kad izborna kampanja počne. Imate li Vi decu, gospodo", upitao je Vučević.

Đurić: Monstruozne pretnje deci predsednika

I potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić pozvao je danas nadležne institucije da utvrde odgovornost u slučaju pretnji deci predsednika Aleksandra Vućića koje, kako navodi, danima sprovode Savez za Srbiju i "njihovi mediji".

"Potrebna je oštra reakcija da bi se ovakvo divljanje sprečilo", poručio je Đurić u saopštenju koje je dostavljeno medijima, a reč je, kako kaže, o "monstruoznim pretnjama deci predsednika Vučića".

Oni, tvrdi Đurić, bez podrške naroda, nasiljem, ucenama i pretnjama žele da se dokopaju vlasti.

"Građani Srbije sada, nakon višednevne kampanje Saveza za Srbiju i njihovih medija protiv predsednika Srbije i njegovih najbližih mogu da vide šta je rezultat i šta je njihova politika - ogoljeno nasilje, prostakluk i mržnja". navodi Đurić.

Lončar:…I dno dna previše

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je danas na nadležne državne institucije da reaguju i preduzmu mere u skladu sa svojim nadležnostima povodom pretnji deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, upućenih preko društvenih mreža.

"Verovao sam da su dotakli dno kada su pozivali da se p..a po tuđim grobovima, kada su prostački i kukavički verbalno nasrtali na Vučićevu decu, ali očigledno da je za ovakve i ove koji ih podržavaju i dno dna previše", istakao je Lončar u izjavi za javnost.

On je rekao da je krajnje vreme da shvate da se do promene vlasti dolazi isključivo većinskom voljom građana Srbije iskazane na izborima i da će za svaku izgovorenu pretnju i uvredu snositi posledice predviđene zakonom.

Apelovao je na nadležne institucije da reaguju i preduzmu mere u skladu sa svojim nadležnostima, jer se samo na taj način možemo izboriti za pristojnu Srbiju u kojoj ničija deca neće trpeti uvrede "ostrašćenih tajkuna i osvedočenih lopova".

Gojković: Deca moraju biti zaštićena

redsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila kao bolesne i monstruozne pretnje upućene deci predsednika Srbije.

Ona je pozvala nadležne organe da hitno reaguju u skladu sa zakonom, kao što bi to bio slučaj, kako kaže, u svakoj demokratskoj državi kada se preti porodici predsednika.

"Danima se vodi najprljavija kampanja protiv predsednika Srbije, njegovih saradnika, prate se majke sa bebama, a sada se deci predsednika upućuju opasne pretnje. Zato nadležne institucije ne smeju da ostanu neme, jer sva deca u našem društvu moraju biti zaštićena i bezbedna", poručila je Gojković u izjavi za javnost.

Ona je uverena i da ovakva politika mržnje i pretnji, koja ne preže ni od napada ne decu, nema i neće nikada imati podršku građana Srbije.

"Građani naše zemlje žele pristojnu državu koja se razvija i napreduje, a pokazali su da podržavaju odgovornu politiku predsednika Aleksandra Vučića, a ne politiku onih kojima smetaju investicije, a podstiču mržnju i nasilje", istakla je Gojković.

Vulin: Moramo znati ime bednika koji preti Vučićevoj deci

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da vređanje i želje da deca predsednika Srbije umru ne smeju više da budu bez odgovora.

"Očekujem da se ljudska sramota koja je to napisala pronađe, da se njegovo ime objavi i da se osudi ali uz obavezno i dugogodišnje psihijatrijsko lečenje", izjavio je Vulin osuđujući poslednje uvrede na društvenim mrežama, odnosno kako Vulin dodaje "pretnje smrću deci predsednika Aleksandra Vučića".

Vulin ocenjuje da mržnja prema Vučiću više nije ni vest, jer je javni život toliko zagađen mržnjom i pakošću Vuka Jeremića, Dragana Đilasa, Obradovića.

"Ni jedan roditelj ne bi smeo da se pomiri sa nekažnjenim postojanjem takvih bolesnika", smatra Vulin.

Ministar dodaje da predsednik Vučić i njegova deca nisu zaslužila ovakvu mržnju.

"Ali bednik koji želi smrt deci zaslužio je da znamo ko je i da on zna da mu zatvorska kazna neće biti ni kratka ni laka. Dosta se popuštalo ludacima", izjavio je ministar i predsednik PS Vulin.

Mali: Mržnja opozicije prema Vučiću prelazi sve granice

Ministar finansija Siniša Mali osudio je pretnje upućene deci predsednika Aleksandra Vučića i izrazio uverenje da će nadležni organi istražiti taj slučaj i da će krivci biti privedeni pravdi.

"Mržnja koju opozicija oseća prema predsedniku Vučiću prelazi sve granice normalnog i prelazi u svojevrsno ludilo, gde se više ne bira ni rečnik, ni metode, a ni mete. Sada su se ustremili na njegovu porodicu i decu, koju zasipaju monstruoznim pretnjama, što zaslužuje najstrašniju osudu", naveo je Mali u pisanoj izjavi.

On je dodao da je reč o nastavku kampanje koju opozicija već danima vodi u sprezi sa svojim medijima, a koja se, kaže, zasniva na zastrašivanju dece i nedužnih majki.

"Očigledno im je to nova taktika, a s obzirom na to da nemaju nikakav konkretan program i plan za predstojeće izbore. Nadam se da će se urazumiti i prestati sa takvim divljačkim ponašanjem", naveo je Mali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurić: Monstruozne pretnje deci predsednika Vučića

Izvor: RTV Pink, 25.Jul.2019

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić pozvao je danas nadležne institucije da utvrde odgovornost u slučaju pretnji deci predsednika Aleksandra Vućića koje, kako navodi, danima sprovode Savez za Srbiju i "njihovi mediji".

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.