Vučević: Umesto dijaloga o budućnosti predsednik Hrvatske šalje otrovne strele na račun naše zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 11:21

Vučević: Umesto dijaloga o budućnosti predsednik Hrvatske šalje otrovne strele na račun naše zemlje

Dok se naš narod na Kosova i Metohiji suočava sa velikim izazovima, predsednik Hrvatske, po ko zna koji put, šalje otrovne strelice na račun naše zemlje i predsednika Aleksandra Vučića, izjavio je potpresednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Sam sadržaj ovih besmislica nije toliko bitan, jer svedoči da je onaj koji ih je izgovorio duhovno i dalje "zacementiran" u devedesetim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godinama XX veka, ali žestina izgovorenog i želja da se Srbija povredi nas onespokojava i duboko rastužuje, jer umesto dijaloga o budućnosti i povezivanju, kao da se stalno vrtimo u začaranom krugu uvreda i ispoljavanja adolescentskog nacionalizma" , navodi Vučević.

Neka se naši partneri iz Hrvatske ne brinu, Srbija se menja brzo i trajno, uskoro ćemo videti brojke i procente koji mere ove promene i onda će razlozi za ovakve primitivne napade i uvrede postati mnogo jasniji, poručuje potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vulin: Gde je Milanović našao moralno opravdanje da deli lekcije Srbiji

Vučić može da bude ponosan na svaki deo svoje političke biografije, a Milanović bi morao bar sebi da objasni gde je našao opravdanje u svojoj biografiji da deli lekcije Srbiji. Njegovo druženje sa osuđenim ratnim zločincima Blaškićem, Glavašem, Hrastovim, deljenje odlikovanja i vraćanje činova dokazanim ubicama, određivanje koji zločin je za osudu, a koji nije, nisu od Milanovića mogli da stvore uzor, navodi se u saopštenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Ja ne vidim problem u želji Milanovića da predsednik Hrvatske zastupa i Hrvate gde god da žive, ali zašto onda nije legitimno da je predsednik Srbije predsednik svih Srba i da zastupa sve Srbe gde god oni da žive? Ili je sve to moguće, ali samo da predsednik Srbije nije Aleksandar Vučić. Milanović je dokaz da je politika Hrvatske prema Srbiji mešavina zlobe, kompleksa i zle namere“, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na nastavak napada i vređanja Srbije i njenog predsednika Vučića od strane predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, kao i na izjavu Milanovića da je on predsednik Hrvata u BiH.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.