Vučević: U Novom Sadu neće stati nijedna investicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 15:50

Vučević: U Novom Sadu neće stati nijedna investicija

U ovom trenutku nema potrebe za rebalansom budžeta Grada Novog Sada, jer tokom vanrednog stanja nije bila ugrožena nijedna vitalna funkcija grada, niti zaustavljene najveće kapitalne investicije, ocenio je u intervjuu novosadskom Dnevniku gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

"U zavisnosti od daljeg stanja u budžetu, donećemo odluku o rebalansu, vodeći računa o ekonomskoj stabilnosti i poštujući finansijsku disciplinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kao i prethodnih osam godina, i dalje ćemo biti dobri čuvari naše novosadske kase", kaže Vučević za novosadski "Dnevnik".

Navodi da Grad mora da pomogne privredu Novog Sada upravo kroz pokretanje velikih, javnih investicija. Ocenio je da je dobra vest za Novi Sad to što nije došlo do značajnijeg pada u izdavanju građevinskih dozvola. Vučević veruje da će Grad zadržati takav trend, "jer je to veoma bitno za stabilnost budžeta grada".

Govoreći o tome da li će u Novom Sadu privremeno biti obustavljena realizacija pojedinih projekata, Vučević je rekao da razume građane, ako ih nervira neko gradilište na putu do posla ili škole, ali da građani "treba da znaju da nema razvoja bez gradilišta".

"U ovom trenutku nismo odustali ni od jedne velike investicije, sve su u realizaciji. Grad mora da pomogne privredu Novog Sada upravo kroz pokretanje tih velikih, javnih investicija", izjavio je Vučević, dodajući da "možemo biti ponosni kako je grad funkcionisao u uslovima vanrednog stanja".

Govoreći o izbornoj kampanji u uslovima kada opasnost od virusa još nije u potpunosti prošla, a i dalje su na snazi zabrane okupljanja i socijalnog distanciranja, Vučević ocenjuje da će operativno i tehničko sprovođenje stranačkih aktivnosti zavisiti od preporuka lekara i epidemiološke situacije.

"Zdravlje građana je najbitnije. Neće biti lako, biće drugačije, ali građani će čuti naše ideje i planove", kaže on.

Navodi da će za Srpsku naprednu stranku (SNS) kampanja biti složena, teška i veoma zahtevna.

"Jer, želimo da pobedimo. Želimo da se naš program čuje, da se građani upoznaju s njim. Kampanja je laka samo za one koji ne žele da pobede na izborima, a za one koji žele, kampanja je uvek veoma zahtevna", ocenio je on.

Kaže da će SNS predstaviti svoj program daljeg razvoja Srbije, nastavak ekonomskog jačanja zemlje, nastavak velikih infrastrukturnih projekata, većih ulaganja u zdravstveni, obrazovni sistem, jačanje vojske i policije.

"Naš cilj je da za pet godina dođemo do prosečne plate od 900 evra i prosečne penzije između 430 i 440", kaže Vučević.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa prošlonedeljnom protestnom vožnjom biciklima pokrajinskih poslanika i gradskih odbornika iz Saveza za Srbiju, u Novom Sadu, Vučević je odgovorio da oni "mogu biti nezadovoljni i isfrustrirani jedino sopstvenim životima i neuspesima".

"Ali, to je njihov problem. Više oni lupaju gluposti, nego što te šerpe ikoga dotiču. Pogledajte samo kako međusobno komuniciraju, kakve bljuvotine jedni o drugima izgovaraju, optužuju se da su "plaćenici", fingiraju neke napade, pa hrabri Đilas lije krokodilske suze pred kamerama", rekao je Vučević, dodajući da bi trebalo "da ih je sramota što su, praveći takav cirkus, obesmislili aplauze herojima našeg vremena, lekarima i medicinskim radnicima".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.