Izvor: RTS, 02.Avg.2022, 10:12

Vladimir Orlić izabran za predsednika Narodne skupštine, izabrano i sedam potpredsednika i radna tela

Vladimir Orlić iz SNS-a izabran je sa 154 glasa za predsednika Skupštine Srbije. Protiv je bilo 76 poslanika, a uzdržanih nije bilo. Poslanici su se izjašnjavali javnim glasanjem. O predsedniku parlamenta izjašnjavalo se 230 poslanika. Moje čvrsto opredeljenje je da će narodnu volju morati da poštuje svako, rekao je Orlić u prvom obraćanju poslanicima u parlamentu. Izabrano je i sedam potpredsednika parlamenta, kao i radna tela. Srđan Smiljanić izabran za generalnog sekretara. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Izborom rukovodstva, nastavlja se konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srbije.
Na dnevnom redu sednice su izbor predsednika Skupštine, potpredsednikâ, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.
Jedini kandidat za novog predsednika Narodne skupštine je Vladimir Orlić iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve".
Budući saziv parlamenta imaće sedam potpredsedničkih mesta, od kojih su tri predviđena za opoziciju, dogovoreno je na konsultacijama o konstitutivnoj sednici parlamenta, održanim prethodne nedelje.
Sednicom do izbora predsednika predsedava najstariji poslanik Vladeta Janković iz poslaničke grupe "Ujedinjeni".
Na jučerašnjem delu sednice verifikovani su mandati novoizabranih poslanika, nakon čega su položili zakletvu čime je konstituisan 13. saziv Narodne skupštine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKUPŠTINA BIRA RUKOVODSTVO Novi saziv imaće 15 poslaničkih grupa, a ovo su ljudi koji će biti na njihovom čelu (VIDEO)

Izvor: Blic, 02.Avg.2022

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije počela je danas oko 10 sati, a na dnevnom redu je izbor rukovodstva: predsednika i sedam potpredsednika parlamenta, generalnog sekretara, kao i izbor članova radnih tela i parlamentarnih delegacija.

Nastavak na Blic...

ORLIĆ PREDSEDNIK PARLAMENTA Nakon burne celodnevne rasprave većinom glasova doneta odluka

Izvor: Blic, 02.Avg.2022

Za predsednika Narodne skupštine večeras je izabran dr Vladimir Orlić, koji je u prethodnom sazivu bio potpredsednik parlamenta.

Nastavak na Blic...

Dr. Fehratović: SPP će podržati izbor novog skupštinskog rukovodstva

Izvor: SandzakPress.net, 02.Avg.2022

Nastavljena je konstitutivna sjednica Narodne skupštine. Poslanici, prema dnevnom redu, na današnjem zasjedanju raspravljaju o izboru predsjednika, potpredsjednika i generalnog sekretara parlamenta. Jedini kandidat za novog predsjednika Skupštine je Vladimir Orlić iz SNS-a. Narodni poslanik dr. Jahja...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.