VN: Vučićev otac o knedli i suzi zbog Putinovog potpisa

Izvor: B92, 09.Jan.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VN: Vučićev otac o "knedli i suzi" zbog Putinovog potpisa

Večernje novosti u izdanju za sredu prenose intervju Anđelka Vučića, oca predsednika Srbije i SNS Aleksandra.

On je govorio, kako se navodi, povodom odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da Vučiću dodeli orden kojim će, kako je istakao, "njihovo prezime biti svrstano uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Pašiće".

Vučić je istakao da mu je drago i zbog Srbije i zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandra, "jer je to potvrda njegovog odnosa prema majci Rusiji, ali i odnosa Rusije prema našoj zemlji".

"Dobio je odličje koje nosi ime Aleksandra Nevskog, jedne od najvećih ličnosti ruske istorije", napominje Anđelko Vučić.

On kaže da mu je u grlu zastala knedla, a iz oka krenula suza, kada je čuo da je Putin potpisao ukaz o odlikovanju njegovog sina.

Kod Anđelka Vučića taj značajan događaj probudio sećanje i na njegovog oca, koga su zverski ubile ustaše i kojeg nije ni zapamtio.

Njegovu sliku je, inače, predsednik Vučić nosio u Moskvi, podsećaju "Novosti", tokom zajedničke šetnje sa Putinom za vreme marša "Besmrtnog puka" - i eto simbolike.

"Baš kad je stigla zvanična potvrda da je Aleksandar odlikovan, setio sam se mog oca Anđelka. Znajući koliko je voleo Rusiju, kako bi se ovoj počasti radovao", kaže otac Aleksandra Vučića, ističući da se u njihovoj porodici gajila velika ljubav prema Rusiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.