Izvor: Radio 021, 20.Mar.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Konstatovana ostavka Simonovića, ispred Skupštine pristalice opozicije i SNS

Skupština opštine Grocka izglasala je danas ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija. Za to vreme ispred skupštine se okupile pristalice SNS i opozicije.

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine.

Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Mile Kanarević.

U nastavku sednice biće izabran novi predsednik opštine, a predložena je Živadinka Avramović koja je do sada bila zamenik opštine.

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.

On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12.decembra prošle godine.

Simonović je pušten iz pritvora 7. marta u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

Simonović ne prisustvuje današnjoj sednici.

Ispred Skupštine Grocke okupile se pristalice opozicije i SNS

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je Skupština opštine Grocka konstatovala ostavku Dragoljuba Simonovića na mesto predsednika te opštine.

"Dobili smo informaciju da je njegova ostavka konstatovana, da više nije predsednik opštine Grocka. Njegova prava destinacija mora biti Zabela", rekao je Jovanović novinarima ispred zgrade opštine Grocka.

Jovanović je rekao da Simonović, koji je optužen da je nalogodovac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, danas politički odgovoran i da se nada da će odgovarati i krivično.

Ispred zgrade Skupštine opštine Grocka okupilo se nekoliko desetina pristalica SzS ali i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS), a uzvikuju se različite parole poput: "Boško, fašisto", "Gde su vam testere", "Lopovi, lopovi", itd.

"Doveli su ove ljude kao podršku čoveku koji se bavio kriminalom u svojoj opštini i koji je preko policajca naručivao ubistvo Milana Jovanovića. Sram bilo odbornike vladajuće većine koji ga već dva meseca smenjuju", kazao je Jovanović.

SzS je ranije danas saopštio da se simpatizeri i članovi SNS iz Grocke i okoline okupljaju ispred zgrade opštine po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi provocirali protestni skup opozicije.

"Da li to znači da Vučić želi da izazove nerede i da želi da nahuška ljude jedne na druge? Da li je normalno da Vučić angažuje batinaške falange SNS za izazivanje sukoba i gradjanskog rata? Opozicija samo traži da se ostavka Simonovića nadje na dnevnom redu sednice Skupštiune opštine Grocka i nema razloga da se Vučić ovako neodgovorno ponaša. Pozivamo policiju da zavede red i udalji provokatore sa mirnog skupa opozicije", navedeno je u saopštenju.

Autor: Tanjug, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.