Uhapšen muškarac koji je pretio Vučiću smrću: Postaviću 14 kilograma eksploziva

Izvor: Blic, 13.Dec.2013, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen muškarac koji je pretio Vučiću smrću: Postaviću 14 kilograma eksploziva

Policija u Smederevu uhapsila je juče Aleksandra Cvetkovića (31) jer je pretio smrću prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću. Kako saznaje "Blic", osumnjičeni je slao poruke da će u sedište Srpske napredne stranke postaviti 14 kilograma eksploziva. Aleksandar Vučić

Cvetković je pretnje slao na mobilne telefone Vučićevih najbližih saradnika. Već posle nekoliko SMS poruka bilo je jasno da je reč o ozbiljnom ugrožavanju sigurnosti.

- Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telefon jedne od Vučićevih saradnica stizale su poruke koje su glasile "Vučiću kako spavaš", "Kada se vratiš iz Brisela podmetnuću 14 kilograma eksploziva u SNS i dići ću te u vazduh"... - kaže sagovornik "Blica" iz policije.

Smederevska policija izvršila je pretres kuće osumnjičenog i oduzela više telefona i jedan kompjuter, u kojima su nađene poruke. Tokom pretresa, Cvetković je pred policajcima ponovio pretnje koje je upućivao Vučiću.

Cvetković će, po isteku policijskog zadržavanja, biti sproveden Osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Aleksandar Cvetković je i bivši član reprezentacije Srbije u padobranstvu, koji je izbačen iz nacionalnog tima nakon neverovatne neprijatnosti tokom puta na Evropsko prvenstvo u Rusiji u avgustu.

Pročitajte još: Novinar Pečata uhapšen zbog pretnji smrću Vučiću: Bio sam u poremećenom stanju Bivši član SNS Višekruna priveden zbog pretnji smrću Vučiću

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.