Ubedljiva pobeda SNS u Subotici, SVM 29 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2020, 02:10

Ubedljiva pobeda SNS u Subotici, SVM 29 odsto

Na lokalnim izborima za novi saziv Gradske skupštine Subotice, za koju se bira 67 odbornika, lista "Aleksandar Vučić – za našu decu" osvojila je 42,16 odsto, a "Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor" 29 odsto glasova.

I SNS i SVM su izborni rezultat ocenili kao istorijski uspeh svojih stranaka, a tek predstoje razgovori o koalicionoj saradnji.

Za izbornu listu "Aleksandar Vučić- za našu decu", na lokalnim izborima u Subotici glasalo je 42,16 odsto od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupnog broja građana koji su izašli na birališta, što je pet odsto više nego na izborima 2016. godine.

To su prvi, preliminarni rezultati, dobijeni na obrađenom uzorku sa 87 od ukupno 103 biračka mesta, a u Gradskom odboru Srpske napredne stranke, sat iza ponoći u izbornoj noći, saopštio ih je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

"Kako sada stvari stoje, možda SNS bude i opozicija. Imaćemo više odbornika nego u prošlom mandatu. Imamo više glasova nego na prošlim izborima. Ali, držimo se našeg puta. Subotica će biti grad uspeha, grad razvoja. Nećemo praviti "trule kompromise" sa bilo kim. To vam ja garantujem", rekao je Bogdan Laban na konferenciji za novinare koja je, kasno noćas, održana u sedištu SNS-a u Subotici.

Na izborima za lokalni parlament, prema podacima izbornog štaba SNS-a, zabeležena je izlaznost od 45,03 odsto, a, nakon liste "Aleksandar Vučić – za našu decu", najbolji izborni rezultat postigla je izborna lista "Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor", za koju je glasalo 29 odsto od ukupnog broja građana koji su izašli na birališta čime je, prema rečima nosioca ove liste, ostvarila najbolji izborni rezultat tokom proteklih 27 godina.

"Želim da kažem da smo spremni da, i u predstojećem periodu, na svim nivoima, nastavimo saradnju koju smo imali sa Srpskom naprednom strankom. Znamo pravila ponašanja, što praktično znači da ćemo "vežbati strpljenje" i sačekati da nam se saopšti stav. Mi smo spremni za tu saradnju", rekao je Ištvan Pastor na konferenciji za novinare koja je, u izbornoj noći, održana u sedištu Saveza vojvođanskih Mađara.

Na lokalnim izborima je, birajući između devet izbornih lista, 128.570 birača sa pravom glasa, na 103 izborna mesta, biralo 67 odbornika u gradskom. Pokret građanske Subotice osvojio je 6,05 odsto, SPS 5,45 odsto, Vojvođanski front 4,98 procenata, Bunjevci za Suboticu 3,04 odsto, SRS 2,34 odsto, Ruska stranka 1,69 odsto i Hrvatski demokratski forum 1,2 odsto glasova.


Pogledaj vesti o: Izbori,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.