UBEDLjIVA POBEDA SNS-a i na ponovljenim izborima u Srbiji: Ovo su prvi rezultati

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2020, 00:00

UBEDLjIVA POBEDA SNS-a i na ponovljenim izborima u Srbiji: Ovo su prvi rezultati

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ pobedila je i na juče ponovljenim izborima održanim na 234 biračkim mesta i, prema tvrdnjama iz tabora naprednjaka, osvojila 60,2 odsto glasova LISTA „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ pobedila je i na juče ponovljenim izborima održanim na 234 biračkim mesta i, prema tvrdnjama iz tabora naprednjaka, osvojila 60,2 odsto glasova. A, da je „pobednik“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << reprize, objavio je i predsednik POKS i nosilac liste “Za Kraljevinu Srbiju“ Žika Gojković koji je za „Novosti“ rekao da su, prema njihovim podacima, preskočili cenzus od tri odsto i osvojili dovoljno glasova za ulazak u Skupštinu Srbije. U prvom „krugu“ glasanja zaustavili su se na 2,7 odsto podrške birača. Prema rečima predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića “na osnovu obrađenog 221 biračkog mesta, koalicija oko SNS je ubedljivo pobedila”. - SPS je osvojila 11 odsto, SPAS je dobio nesto manje, a POKS nešto više glasova u odnosu na izbore održane 21. juna. Lista Muamera Zukorlića dobila je 4,7 odsto glasova, ali verujem da će procenat biti manji kada se obrade i preostala mesta – objasnio je sinoć Glišić i dodao da je “jasno da je možda i veći broj biračkih mesta neopravdano obaran, ali evo ponovo smo izašli i ubedljivo pobedili, između ostalog i na mestima na Vračaru."Naprednjaci su, kako je naveo, najviše glasova osvojili u Merošini i to 92,86 odsto, Prokuplju 93,98 procenata, a u Bojniku 93,83 odsto.Na pitanje da li će POKS biti četvrta stranka koja će ući u parlament, Glišić je odgovori da je “ta koalicija po njihovim podacima ispod tri odsto, ali je podsetio da se čekaju rezultati sa još 13 mesta”.Gojković je za “Novosti” rekao da će “monarhisti posle 75 godina ući u Skupštinu Srbije”, da su, na osnovu 75 odsto obrađenih mesta na 3,1 odsto podrške, što je dovoljno za osam poslanika”.Od prve sednice počinjemo borbu za obnovu ustavne, parlamentarne Kraljevine Srbije – rekao je Gojković.Prema tvrdnjama iz sedišta naprednjaka, SNS će posle konačnih rezultata imati 61 odsto podrške, a ukupna izlaznost je na granici od 50 odsto i biće poznata nakon što se obrade sva biračka mesta.Inače, juče se glasalo u Beogradu, Suboticu, Vranju, Požarevcu, Indjiji, Valjevu, Loznici, Šapcu… Izlaznost je bila manja nego 21.juna, a u Beogradu je glasalo tek dvadesetak odsto glasača.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novi Pazar: Pobeda koalicije oko SNS na ponovljenim izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2020

Lista "Aleksandar Vučić – Za našu decu" osvojila je najviše glasova na ponovljenim parlamentarnim izborima u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus u Radnom telu za praćenje izbora...U Novom Pazaru su izbori ponovljeni na devet biračkih mesta, a pravo glasa imalo je 8.475 birača...Na birališta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.