Tužilaštvo: Policija traži nepoznatu osobu koja je zapalila Banđurov auto

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Policija traži nepoznatu osobu koja je zapalila Banđurov auto

Iako su saslušani svi koje je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur naveo kao osobe na koje sumnja da su učestvovali u paljenju njegove “škode” i dva meseca nakon što je auto izgoreo, traga se za počiniocem. Kako su potvrdili iz Osnovnog javnog tužilaštva, automobil neko jeste zapalio, a policijska istraga treba da otkrije ko je počinilac.

Međutim, u Tužilaštvu kažu da zasad nemaju informacije iz policije, a ranije su saslušani funkcioneri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << SNS i svi oni na koje je Banđur sumnjao.

25. decembra Tužilaštvo je poslalo policiji zahtev za otkrivanje N. N. izvršioca krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Očekuje se izveštaj policije - rekla je Olivera Mijalković iz Tužilaštva.

Od početka govorio da mu je požar na autu podmetnut; foto: Stefan MarkovićBanđur je otpočetka isticao da mu je automobil zapaljen ispred porodične kuće, kao poruka zbog prošlogodišnjeg izbora direktora niških preduzeća. Zamenik gradonačelnika je i sam bio kandidat za direktora Vodovoda, a u vreme konkursa je ukazivao na to da doskorašnji direktor Dejan Andrejević nije ispunjavao uslove da bude kandidat za rukovodioca jednog od najvećih gradskih preduzeća.

Podsetimo, od septembra 2017. gdoine do prošle nedelje izgorelo je ukupno 9 automobila u Nišu, a osim Banđurovog, u plamenu je bio i auto direktora Tržnice Gorana Đorđevića, kao i kola i službena vozila policijskih inspektora koji rade u niškoj i aleksinačkoj Upravi.

Zbog toga što je zameniku prvog čoveka grada zapaljen auto, gradonačelnik Darko Bulatović tražio je policijsku zaštitu za njega. Međutim, Banđur je nije dobio, a sam je kazao da je o istrazi vrlo malo informisan i to putem nezvaničnih kanala. Jedna od informacija koje su došle do njega je i da su oni koje je naveo u policiji kao moguće naručioce odbili poligrafsko testiranje.

Zbog serije paljenja automobila u Nišu, Ninoslav Mitić je krajem decembra smenjen sa mesta načelnika policije, a na njegovo mesto postavljen je Slaviša Virijević koji je doskora bio načelnik u pirotskoj Upravi. Policiju u Pirotu od tada vodi doskorašnji zamenik načelnika niške policije Zoran Bogdanović, kome je takođe goreo auto, ali službeni. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je najavio još smena u niškoj policiji.

Podsetimo, Banđurov auto je izgoreo 16. novembra oko 3 sata ujutru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.