Tepićeva: Prijavila sam Interpolu nestanak Zagorke Dolovac; Marković: Nije tužilac kakvog bi ona i Đilas hteli

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 17:41

Tepićeva: Prijavila sam Interpolu nestanak Zagorke Dolovac; Marković: Nije tužilac kakvog bi ona i Đilas hteli

Potpredsednica SSP Marinika Tepić prijavila je Interpolu "nestanak" republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac. Poslanik SNS Aleksandar Marković joj odgovorio.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prijavila je Interpolu "nestanak" Zagorke Dolovac, a na pres-konferenciji je rekla da je time želela da ukaže da Zagorka Dolovac i Tužilaštvo ne rade svoj posao.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekla, sumnja da je Zagorka Dolovac "slobodnom voljom nestala", pa se pismom jutros obratila generalnom sekretatu Interpola Jirgenu Štoku.

Tepićeva je rekla i da se nije obratila kancelariji Interpola u Beogradu, jer je to "prevaziđeno", budući da je ministar policije Nebojša Stefanović "u koordinaciji" sa kancelarijom, a da dve godine ništa nije preduzeo da "pronađe" Zagorku Dolovac.

Poslanik SNS Aleksandar Marković ocenio je da je razlog zbog kojeg je poslanica Marinika Tepić prijavila Interpolu "nestanak" republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac to što Zagorka Dolovac nije tužilac kakvog bi ona i Dragan Ðilas hteli.

"Na njenoj meti je danas Zagorka Dolovac, koja je bila republički javni tužilac i u vreme kada su na vlasti bili Tepić i njen šef Dragan Ðilas. Tada im nije bila meta napada", naveo je Marković u pisanoj izjavi.

Dodaje da će Interpol imati priliku da vidi fenomen nezabeležen u celoj Evropi - brutalni pritisak na institucije, koji Tepićeva, Ðilas i drugi iz tog dela opozicije sprovode.

Marković smatra i da će se u centrali Interpola u Lionu u Francuskoj "dosetiti" ne samo da je tužilaštvo samostalni organ i da nikakvi političari, bili oni i opozicioni, ne mogu sprovoditi hajke na tužioce, ali i da je Zagorka Dolovac upravo dobitnik ordena Legije časti, jednog od najvećih francuskih priznanja.

"Današnji nastup Tepić je još jedan u nizu dokaza vandalizma, najrazličitijih oblika nasilja i agresije koje Ðilasov Savez za Srbiju seje svakodnevno protiv svih ljudi koji im nisu po volji u Srbiji", naveo je Marković u pisanoj izjavi.

Zahvaljujući Tepićevoj, sada će, kaže, i međunarodna javnost imati priliku da se o tome obavesti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marković: Dolovac nije tužilac kakvog bi Marinika Tepić i Đilas hteli

Izvor: RTS, 26.Maj.2020

. Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković ocenio je da je razlog zbog kojeg je poslanica Marinika Tepić prijavila Interpolu "nestanak" republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, u tome što "Dolovac nije tužilac kakvog bi ona i Dragan Đilas hteli".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.