Stevanović: SNS postavlja direktore bez dana radnog staža u privredi

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: SNS postavlja direktore bez dana radnog staža u privredi

Predsednik Inicijativnog odbora "Zajedno za Šumadiju" (ZZŠ) Veroljub Stevanović optužio je danas SNS za, kako je rekao, kadrovsko-političko zapošljavanje.

- Na rukovodeća mesta privrednih preduzeća u Kragujevcu SNS postavlja ljude koji ni dana radnog staža nemaju u privredi - rekao je Stevanović na stranačakoj konferenciji za novinare.

On je rekao da je to slučaj u "Energetici", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na "Šumadija sajmu" i u elektrodistibutrivnom centru u Kragujevcu.

- To je kadrovsko političko zapošljavanje. Znao sam da će to tako da bude, ali oni to zataškavaju preko svojih medija koje imaju - rekao je Stevanović.

Stevanović, bivši dugogodišnji gradonačelnik, rekao je da "nova gradska vlast u Kragujevcu ne zna da radi" i da ga to, kako je rekao, plaši jer od njih zavisi život u ovom gradu.

- Kragujevac, koji je bio treći grad u Srbiji, polako tone, ne samo u sportu, već u svim oblastima. Nadam se da će posle ove vlasti da dođe neko bolji, ako ne u decembru, onda u aprilu naredne godine - rekao je Stevanović.

On je najavio da će ZZŠ pokrenuti postupak protiv gradske vlasti zbog, kako je naveo, nezakonitih postupaka u radu, "čak i kod javnih nabavki" i preporučio novinarima da uporede primanja funkcionera sadašnje i bivše vlasti u Kragujevcu.

Upitan da prokomentariše rešavanje problema viška zaposlenih u javnom sektoru, Stevanović je rekao da je pre dve godine postojala bolja ideja kako rešiti taj problem, a koja je predviđala da se lokalnim samouprava omogući kredit sa grejs periodom, u kom bi država bila garant, kako bi se isplatio višak zaposlenih.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.